Bekrefter at Beale forlater klubben

Michael Beale forlater stillingen som hovedtrener for U23-laget med umiddelbar virkning.

6. des 2016 kl 22.17 Marius Rabben

Liverpool FC opplyser tirsdag kveld at Beale trer av, minutter etter å ha ledet U23 til uavgjort mot West Bromwich. Nå blir han assistentmanager i brasilianske São Paulo.

Beale kom til klubben i september 2012 som spillerutvikler på U15- og U16-nivå, før han ble hentet opp til U21 (nå U23) som hovedtrener i august 2014.

– I løpet av de fire siste årene har jeg sett Michael hjulpet med å trene en rekke spillere i forskjellige aldersklasser. Han er en talentfull trener som har potensialet til å gå videre og sette sitt preg på seniorfotballen, sier akademidirektør Alex Inglethorpe.

– Jeg mener at Michael har vært helt avgjørende for utviklingen til mange av våre spillere som har avansert opp mot førstelaget, og jeg ønsker ham og familien hans all suksess for fremtiden.

«Den beste perioden i livet mitt»

Prosessen med å finne en erstatter er i gang, melder klubben.

«Wow, for noen fantastiske fire og et halvt år det har vært med Liverpool. Dette har vært den beste perioden i livet mitt», skriver Beale til sine følgere på Instagram, og bekrefter at han skal til São Paulo.

«Folkene i byen er de snilleste, mest varme jeg noen gang har kjent. Jobben har vært en drøm i oppfyllelse, og klubben er alt jeg håpet den ville være. Jeg er blitt behandlet så godt av alle i støtteapparatet, spillerne og supporterne. Jeg kan bare si tusen takk.»

«Mine to barn er født og oppvokst i denne byen, og er begge store Liverpool-supportere. Vi kommer til å beholde Liverpool som vårt ”hjem”. Takk igjen til alle som har gitt meg støttemeldinger.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]