Dette skriver avisene: «Blåste nytt liv i tittelkampen»

Klopps brutalitet, Simon Mignolet, Adam Lallana og angrepsspillet, er noe av det avisene er opptatt av etter seieren mot Middlesbrough.

15. des 2016 kl 11.05 Arve Vassbotten

«Riverside Stadium har vært en gravplass for de rødes titteljakt i tidligere tider, men denne gangen var det stedet der Liverpool blåste nytt liv i sin jakt på den hellige gral», skriver James Pearce i Liverpool Echoetter 3-0-triumfen mot Middlesbrough.

Han mener Liverpool fant tilbake til sitt solide angrepsspill onsdag kveld, og at laget har gjenfunnet oppskriften fra før Coutinho ble skadet.

Fra start spilte Liverpool med et tempo og en intensitet som Boro ikke kunne leve med.James Pearce - Liverpool Echo

Eksemplarisk holdning fra Mignolet

Pearce bruker også tid på å rose Simon Mignolet for hvordan han taklet å miste plassen på laget til Loris Karius.

«Hans holdning har vært eksemplarisk. Han har bitt tennene sammen på Melwood, og sverget på at han skulle kjempe seg tilbake på laget», skriver Pearce.

«En av de største klagene på Mignolet de siste tre årene har vært at han ikke kommanderer nok innenfor boksen, men selv ikke hans argeste kritikere kan klage på det nå. Keeperen var rolig og trygg hele veien, og spredde sikkerhet istedenfor panikk», skriver Pearce.

«Fra start spilte Liverpool med et tempo og en intensitet som Boro ikke kunne leve med. Klopps menn jaktet i flokk for å gjenvinne ballen og oppbygningsspillet fikk vertene til å jakte skygger».

Pearce mener Origi har tatt steget opp i fraværet til Coutinho og Sturridge. Onsdag scoret han sitt femte mål på fem kamper. Han roser selvsagt også kampens store spiller Adam Lallana, som scoret to og hadde en målgivende.

Echos Liverpool-journalist minner også om at både Arsenal og Man City har mistet poeng mot Middlesbrough tidligere denne sesongen.

TILBAKE UTEN BAKLENGS:
TILBAKE UTEN BAKLENGS:  Simon Mignolet holdt nullen da han vant tilbake plassen fra Loris Karius.

Viste klasse

«Hvert eneste mål kom som resultat av skarpt lagarbeid, og Lallanas flotte sesong fortsetter», skriver James Riach i The Guardian.

Han mener Liverpool kontrollerte tempoet gjennom hele kampen.

Også TelegraphsLuke Edwards, mener dette var kvelden da Liverpool igjen kom inn i tittelkampen.

«Liverpool viste sin klasse i en knusende borteseier», skriver han.

«Noe av Liverpools pasnings- og bevegelses-fotball var en fryd å se på.»

«Middlesbrough er solide og pålitelige, men Liverpool har klasse. Etter å ha sett sårbare ut de siste ukene, rystet av tapet mot Bournemouth og frustrert av uavgjort med West Ham, fant de med kraft igjen formen», skriver han.

Det var en påminnelse om at selv om Klopp utstråler sjarme, er han brutal når han trenger å være det. Det fant Loris Karius ut.Luke Edwards - The Telegraph
RAMLET UT PÅ BANEN:
RAMLET UT PÅ BANEN:  Slik gikk det da Liverpool-fansen feiret Origis mål.

Som de fleste av kommentatorene er også Edwards opptatt av Klopps vraking av Loris Karius.

«Det var en påminnelse om at selv om Klopp utstråler sjarme, er han brutal når han trenger å være det. Det fant Loris Karius ut.»

«Ingen manager kan tillate at en av hans spillere blir utsatt for slike personlige angrep som Karius har opplevd, men han kan heller ikke ignorere grunnene til dem.»

Telegraph-skribenten mener Mignolet, til tross for all kritikken han har fått, har vist at han klarer å reise seg igjen og har en god mental styrke.

Hensynsløst effektive og kliniske, Liverpool plukket Middlesbrough fra hverandre.Dominic King - Daily Mail

72 timers keepersnakk

Dominic King i Daily Mail, mener imidlertid dette ikke akkurat var kampen for Mignolet å vise seg fram i.

«Det viser seg at Jürgen Klopp tok feil her: Loris Karius kunne ha spilt og resultatet ville ikke ha vært i fare. Faktisk kunne Klopp spilt uten en nummer 1 i mye av denne kampen og resultatet ville likevel ha vært det samme. Etter 72 timer med snakk om keepere, forlot Liverpools manager stadion, som historisk sett har gitt klubben mareritt, mens han snakket om mål», skriver King.

«Hensynsløst effektive og kliniske, Liverpool plukket Middlesbrough fra hverandre», mener King, og oppsummerer Liverpools spill slik: «Rolige, effektive og spilte pasninger i triangler som fikk Middlesbrough til å se stjerner».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]