Pressekonferanse med Klopp:Byr ikke på Oxlade-Chamberlain

Jürgen Klopp har holdt sin pressekonferanse foran den siste kampen i 2016.

29. des 2016 kl 12.54 Marius Rabben

Liverpool-manageren møtte pressen på Melwood klokka 14 torsdag ettermiddag, og vi fulgte seansen fortløpende.

  • Ingen planer om å by på Oxlade-Chamberlain
  • Coutinho og Matip mister City-kampen
  • Skryter av Guardiola: – Veldig innflytelsesrik

Om å by på Oxlade-Chamberlain

Engelsk presse rapporterte nylig at Liverpool vil legge inn bud på Arsenal-spiller Alex Oxlade-Chamberlain i januarvinduet.

– Vanligvis kommenterer jeg ingenting om rykter, men jeg kan gjøre et unntak nå: Det er tøv.

– Jeg trodde jeg hadde sagt alt om transfervinduet i januar. Engelsken min er ikke god nok, så jeg skal bruke andre ord. Så jeg sier igjen: Hvis vi tror en spiller kan hjelpe oss i januar, februar, mars, april og mai, så ja, da skal vi gjøre noe. Jeg er ikke så sikker på om det blir noe av dette året.

Om kampen mot City

– Det kommer til å bli veldig vanskelig for begge lag. Dette er en veldig stor kamp for begge lag. Seks klubber kjemper om fire eller én posisjon. Enhver kamp er en slags finale. Vi vet det. Men det er mange kamper i vente. Dette er den viktigste kampen jeg kan forestille meg nå, mot et enestående, sterkt lag. Hvis man skal lete etter fordeler, er fordelen vår at kampen spilles på Anfield. Vi må prøve å utnytte det.

– Jeg gleder meg skikkelig til kampen. Vi elsker å spille mot de beste.

Om forskjellene mellom City og Chelsea

– De er to helt forskjellige lag som har to forskjellige måter å spille på. City er laget med høyest kvalitet på banen og på benken.

Om Agüeros retur

Sergio Agüero kommer tilbake etter å ha vært ute med karantene i fire kamper.

– Jeg håper Pep (Guardiola) ga ham tre og en halv uke med fri et sted hvor det er fint vært. Argentina, været der er ganske bra for øyeblikket, tror jeg. Men hva kan jeg si? Han er tilbake. Han er en god spiss. Det er noe jeg aldri har lagt skjul på. Det gjør ikke livene våre enklere at han er tilbake, men det er noe vi har visst en stund.

– Han er bare en av veldig mange gode. Han kan score mål hvis noen gir ham ballen. Vi må unngå at de pasningene er enkle. Vi kan forsvare oss veldig bra. Så vi er nødt til å være konsentrerte. Det er den største utfordringen.

Om Coutinho og Matip

Manageren bekrefter at Philippe Coutinho fortsatt ikke er tilbake. Brassen hadde selv pekt ut City-kampen som målet for comeback.

– City-kampen kommer helt klart for tidlig. Og ganske sikkert vil Sunderland-kampen også komme for tidlig.

Joël Matip blir heller ikke klar grunnet sin ankelskade, bekrefter Klopp.

Om overgangsmarkedet

– Det er virkelig ikke interessant hva jeg tenker om det. Fra min side er det ingenting mer å si.

Om Guardiola

– Han er en enestående manager. Han er en veldig innflytelsesrik manager med klare idéer. Han har hatt en fantastisk karriere frem til nå, og hadde en flott stil i Barcelona, og var veldig god i Bayern. Nå, i City, må han vise hvor god han er her.

– Barcelona-stilen er ikke mulig å spille for hvilken som helst klubb. Det avhenger av spillerne man har til rådighet. Dersom et Sunday League-lag forsøker å spille som Barcelona, blir det veldig vanskelig. Vi (trenerteamet) vet alt om hvordan Pep spilte med Bayern, men det er ikke så viktig lenger fordi han er i City, og vi er et annet lag. Det er ikke sånn at vi ser tilbake på våre siste kamper mot Pep Guardiola.

Om lagenes nivå

– Begge lag er ganske gode på kontringer, begge er ganske gode i etablert spill. Vil detaljer være avgjørende? Jeg vet ikke, men det er artig å tenke på.

Liverpool slo City både hjemme og borte forrige sesong.

– Det jeg liker er at da vi slo dem i fjor, så var det vanskelig, men vi klarte å vinne. De er bedre enn da, og vi er bedre. Men det kommer til å bli en annerledes kamp enn i fjor.Dersom jeg ikke hadde sittet i managerstolen, ville jeg utvilsomt kjøpt en billett til denne kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]