Klopps pressekonferanse:– Coutinho er fortsatt ikke tilbake i vanlig trening

Jürgen Klopp tror det er lite sannsynlig at Philippe Coutinho rekker Manchester City-kampen, men vil ikke utelukke det helt.

23. des 2016 kl 13.45 Einar Kvande

Om alle pengene i kinesisk fotball og overgangen til Oscar:

– Klubber rundt omkring i Europa tenker på samme måten om England. For øyeblikket er ikke dette en liga hvor du ønsker å spille, og den eneste måten å hente folk dit på er å ved å betale dem store penger. I store europeiske ligaer kan du tjene masse penger, og det bør være nok. Jeg vet ikke om vi skal karakterisere dette som en fare, men det er en mulighet for spillere. Ulike individer tar ulike avgjørelser. Forhåpentligvis vil de som drar dit være lykkelige der. Familien til Oscar kan være fornøyd med avgjørelsen!

Om overganger i januar:

– Dersom det er noe for oss som er fornuftig og mulig kan det være aktuelt, men vi ønsker ikke å overtale spillere gjennom å slenge penger etter dem. Vi ønsker å hente spillere som er motiverte for å utvikle seg. Det er ikke bare beskjeden for dette vinduet, men for de kommende årene. Dersom en spiller vi vil ha ønsker å være en del av dette laget, så er de velkomne. Jeg kommenterer ikke overgangssaker eller navn. Vi har alltid et øye til markedet, men først og fremst er jeg veldig godt fornøyd med denne troppen. Vi har fortsatt valgmuligheter.

Om Philippe Coutinhos rehabilitering:

– Han trener ikke sammen med laget ennå. Han driver med sin egen trening. Vi kan ikke forhaste oss i denne situasjonen. Det var en alvorlig skade. Vi må vente. Sesongen er lang nok til at han kan hjelpe oss senere. Når en profesjonell spiller driver rehabilitering balanserer han hele tiden på en knivsegg. Jeg tror ikke han blir så veldig lenge ute. Alle drømmer om at han skal være tilbake mot Manchester City, ikke minst han selv. Vi skal gjøre et forsøk, men det har hele tiden vært ganske usannsynlig. Jeg skal ikke si det er umulig, men det er ikke spesielt sannsynlig.

Om Joel Matips skade:

– Vi forsøkte å få ham klar til Everton-kampen, men bestemte oss etter hvert for å gi ham mer tid til å la skaden bli leget. Han blir stadig bedre. Det er ikke den samme skaden som han hadde tidligere, men det er i den samme regionen. Han kunne ha spilt mot Everton, men da ville det ha vært 95 prosent sjanse for at han måtte ha stått over neste kamp. Vi har bestemt oss for å gi ham den tiden han trenger for å bli helt bra. Jeg snakket med ham for noen minutter siden, og han var veldig positiv.

Om Afrikamesterskapet og konflikten mellom Matip og Kamerun:

– Om dere spør meg så trenger vi ikke VM for klubblag, Afrikamesterskapet og slike ting, for jeg er klubbmanager.

Om Daniel Sturridge som gjorde comeback etter skade mot Everton:

– Han vil spille en viktig rolle for oss. Han er i god form, men hvordan kan han være i like god form som de andre spillerne? Vi kjenner alle til hans kvaliteter, men det spilles intense kamper og vi må håndtere skadeproblemene hans. Jeg er veldig glad for at vi har en enestående spiller som er tilgjengelig for laget igjen.

Om den ubeseirede kamprekken på Anfield som strekker seg helt tilbake til ligacupsemifinalen mot Stoke i januar:

– Det er takket være kvalitetene til spillerne og stemningen på stadion. Vi har forsøkt å skape en skikkelig god hjemmeform.

Om Stoke:

– Det er som når du er den mellomste av tre søsken. Stoke er mellom Everton og Manchester City. Mange folk tenker at vi allerede har poengene. Dette er sesongens viktigste kamp, for vi har ingen andre kamper vi skal spille nå.

Om behovet for en vinterpause:

– Alle er er veldig motiverte. Vi er i rute. Vi føler ikke at vi har noe behov for en pause nå. Forhåpentligvis har våre supportere fått ladet batteriene ved å spise masse god mat frem til den 27. desember.

Om Joe Allen:

– Om vi savner Joe Allen? Ja. Hyggelig fyr. Vi kjenner alle til hans kvaliteter. Han har virkelig gjort seg bemerket i Stoke. Vi er veldig glade på hans vegne, for at han har scoret alle disse målene. Vi kunne ikke fått både i pose og sekk.

Om Mané som snart reiser til Afrikamesterskapet:

– Vi kan spille med ulike systemer, og mange av våre spillere er allsidige og kan benyttes i flere posisjoner. Vi må vise dette, og finne løsninger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]