– Det føltes som vi spilte hele andre omgang inne i straffefeltet deres

Jürgen Klopp mente det var vanskelig for hans spillere å finne rom, da West Ham lå veldig dypt i annen omgang.

11. des 2016 kl 21.34 Einar Kvande

Adam Lallana ga Liverpool en tidlig ledelse, men et Payet-frispark og en Antonio-scoring etter at Liverpool hadde vært uheldige på et langt fremspill, førte West Ham i føringen til pause. Divock Origis fjerde mål på hans fire siste kamper, sørget for poengdeling.

– Det negative er at vi ikke vant, men vi tok ett poeng, så det er litt blandede følelser, sa Jürgen Klopp på sin pressekonferanse etter kampen.

– Når man ligger under med ett mål mot West Ham, og kjenner til deres spillestil og tabellsituasjon, samt kvalitetene de vanligvis har, så er det veldig vanskelig å spille mot dem.

– Vi startet første omgang strålende. West Ham ønsket å forsvare seg. Vi måtte ta ballen, og spille rundt dem for å score mål. Vi tok ledelsen 1-0, og alt så bra ut.

– Så ble vi litt for ivrige, vil jeg hevde. Vi hadde ingen god formasjon med tanke på å beskytte eget mål. Nesten alle var med fremover. Vi hadde bare to midtstoppere, og av og til Hendo bak ballen. Alle de andre var på feil side av ballen, så vi fikk litt problemer på andreballer av og til, men ikke så ofte heller.

– Scoringene deres kom ikke etter slike situasjoner, men vi ga fra oss litt initiativ ved å spille på denne måten. Vi hadde ikke full kontroll, slik vi kunne hatt, vil jeg påstå.

– West Ham begynte så å spille fotball, og det er de i stand til, selvsagt. Så kom frisparket, og ballen som forandret retning og lurte Joel Matip, som for øvrig hadde en fantastisk kamp. Han gled litt, og klarte ikke å ha kontroll på den ballen, og Loris ble selvsagt overrasket, og kom litt sent ut, og de kunne score.

En vanskelig utfordring

– Da sto vi foran en vanskelig utfordring. I pausen sa jeg til guttene at de skulle roe seg ned, ignorere resultatet, for i denne kampen kunne vi score både ett, to og tre mål til, dersom vi gikk tilbake til vårt vanlige spill.

– Guttene gjorde det bra i annen omgang. Det føltes som vi spilte alle de 48 minuttene inne i feltet deres. Det var ikke slik, men det føltes slik. Det er veldig vanskelig, for hele West Ham-laget lå og ventet på oss, og da må du ha litt flaks for å komme igjennom.

– Vi fikk utligningsmålet, som vi mer enn fortjente. Det kom ganske tidlig, men kampen sett under ett var det veldig fortjent. Vi forsøkte alt, men du kan selvsagt hevde at vi skulle ha gjort det bedre i en slik situasjon. Først og fremst må du finne løsninger.

– Vi gjorde det ganske bra. Vi slo kanskje litt for ofte innlegg, bare fordi vi hadde folk inne i boksen. Divock slo blant annet et innlegg, og vi hadde mange spillere mot oss i boksen. Reid og flere til. Det er ikke enkelt. Det var noen andreballer, og Hendo hadde en fantastisk avslutning hvor keeperen gjorde en meget god redning.

– Slik ebbet kampen ut, og det ble uavgjort. Det er ett poeng. Vi skulle gjerne hatt en bedre følelse, men det er ikke noe problem. Vi må bare stå på videre. Det er jobben min. Ikke noe problem.

Mange hevdet etter kampen at Loris Karius burde ha klart å stoppe Dimitri Payets frispark.

– Slike ting skjer. Vi kan alltid sette de minste detaljer under lupen, og plukke både på ditt og datt. Men jeg aksepterer det som skjedde. Det var et strålende frispark fra Payet. Jeg så han øvde på det før kampen, og han bommet på alle skuddene, så jeg hadde håpet han skulle gjøre det i kampen også!

Seks poeng bak Chelsea

Liverpool ligger nå seks poeng bak ligaleder Chelsea, og tre bak Arsenal på andreplass.

– Det blir vanskelig å holde følge med Chelsea om de fortsetter å vinne alle kamper, noe vi selv ikke har gjort. Da vi lå på første- og andreplass tenkte jeg ikke på det. Jeg er ganske sikker på at jeg da svarte at vi satset på å plukke så mange poeng som mulig.

– Sesongen er veldig lag, det vet alle, og den mest intense perioden kommer nå. Chelsea har kunnet spille med nesten det samme laget helt frem til nå. Arsenal nesten det samme. United har hatt noen skadeproblemer, og Tottenham måtte klare seg uten Kane i en periode. Slik er det bare.

– Vi har et teknisk godt lag, og vi forventer å henge med i toppsjiktet av tabellen. Det er hvor vi ønsker å være, når vi går inn i sluttfasen av sesongen, og da kan vi begynne å snakke om hva som er mulig.

– For øyeblikket er vi seks poeng bak. Det er ingen ønskesituasjon, men vi kan ikke forandre på det. Det eneste vi kan gjøre fremover, er å gjøre vårt beste.

– Vi så i et par situasjoner i dag hvor godt vi kan være i stand til å spille. Det var tidvis fantastisk spill, selv om vi har noen spillere ute med skader. Alle våre offensive spillere på benken var veldig unge spillere. Vi tviler på ingen måte på deres kvaliteter, men i en kamp mot West Ham, med bare slike typer på benken, er kanskje ingen ønskesituasjon.

– Vi kommer til å trenge dem i de kommende kampene også. Alt er greit, bortsett fra resultatene i de to siste kampene. Men vi har vært det klart beste laget i store deler av begge disse kampene. Det er viktig.

– Jeg må også si at fansen var strålende i dag. Vi gjorde det vi måtte, og spilte lidenskapelig fotball. Publikum var fantastiske gjennom samtlige 90 minutter. Vi er fortsatt i brukbar form, selv om vi ikke ligger først på tabellen. Vi er på tredjeplass, og det er mange lag som har en dårligere følelse enn oss. Alt er greit for øyeblikket.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]