– Det står mellom fire lag

En tredjedel av sesongen er unnagjort, og Loris Karius mener det nå bare er fire kandidater til ligatittelen.

1. des 2016 kl 18.08 Einar Kvande

– Det står mellom Chelsea, Manchester City, Arsenal og oss, uttaler Karius til det tyske fotballmagasinet Kicker.

– Denne kvartetten stirrer hverandre i øynene nå. Mange trodde at City med Pep Guardiola ville være favorittene, men Chelsea har hatt brutalt bra resultater den siste tiden. Innbyrdes oppgjør mellom de fire lagene kan bli avgjørende, tror Liverpools sisteskanse.

Karius har ennå ikke vært med på å tape kamp med Liverpool, men han synes likevel det er alt for tidlig å drømme om ligatittelen.

– Det er en drøm som er langt unna. Vi har ikke det å vinne ligaen som noen uttalt målsetting, for setter vi oss et slikt mål vil vi synes at sesongen var skuffende om vi blir nummer to. Vårt mål er å spille i Champions League neste sesong, slår keeperen fast.

Synd med Coutinho

Karius synes det er veldig synd at Philippe Coutinho er ute med skade resten av dette kalenderåret, men han håper at savnet av den gode brasilianeren ikke skal bli så alt for stort.

– En av våre beste spillere er blitt skadet, men vi har en stor tropp, og ingen er slitne ennå ettersom vi ikke spiller så mange kamper denne sesongen.

Liverpools keeper roser landsmannen Jürgen Klopp for å ha revitalisert Liverpools lag.

– Han hadde stor suksess med en stor klubb i Dortmund i mange år. Han har en klar filosofi, og vet hvordan dette fungerer. Vårt unge lag føler det. Vi tror på alt han sier, noe som er umåtelig viktig, uavhengig av hva taktikken er.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]