Dette skriver avisene:Det var aldri fare for at Liverpool ville undervurdere Stoke

Liverpool nektet å la seg slå av Stoke, og sikret seg en solid seier.

28. des 2016 kl 09.44 Einar Kvande

«Visitten til Stoke kom mellom storkamper mot Everton og Manchester City, og Liverpool-manageren fryktet på forhånd at det ville bli labert med intensitet både ute på banen og på tribunene. Han advarte sine menn mot å sole seg for lenge i glansen av seieren etter den dramatiske avslutningen på kampen på Goodison, og mot å begynne og tenke på kampen nyttårsaften for tidlig. Spillerne tok inn det han hadde sagt klart og tydelig, og Liverpool vant tilbake andreplassen i Premier League på selvsikkert vis, og kuttet Chelseas ledelse til seks poeng», skriver James Pearce i Liverpool Echo.

Liverpool var under press etter at rivalene Chelsea, Manchester City og Arsenal alle hadde vunnet ett døgn tidligere.

«Det var ingen tegn til panikk. Det virket som spillerne virkelig trodde at deres måte å spille på ville vinne frem», skriver Pearce.

«Liverpool hadde for høyt tempo og for mye kvalitet til at pottemakerne klarte å holde følge. Stoke gjorde et ærlig forsøk, men slo sprekker bak og betalte prisen for det», fortseetter Echo-journalisten.

Liverpool har så langt gjort 86 mål i 2016. Det er klubbens høyeste antall i et kalenderår siden 1985, da de røde gjorde 87, og det er fortsatt mulighet til å plusse på noen mål når Manchester City kommer på besøk nyttårsaften.

Guardiola på speideroppdrag

«Pep Guardiola var på speideroppdrag, og forlat Anfield imponert over hva han hadde vært vitne til», skriver Pearce.

«Liverpool er kanskje sårbare defensivt, men når ting fungerer fremover er de en uimotståelig angrepskraft», slår han fast.

Liverpool er nå ubeseiret på Anfield i 23 kamper foran møtet med City.

«Uansett hva som skjer mot City har 2016 vært et fremgangsrikt år for de røde. De er igjen blitt et lag å regne med», konkluderer Pearce.

Trekker frem Lallana

Henry Winter i The Times mener at Manchester City har grunn til å frykte målhungrige Adam Lallana på nyttårsaften.

«Klopp sendte innpå Daniel Sturridge, som trengte 56 sekunder til å gjøre Liverpools ligamål nummer 100 på 48 kamper under Jürgen Klopp. Liverpool hadde 62% ballinnehav og 20 avslutninger mot Stoke. Men aller best la man merke til en spiller som Adam Lallana.»

«Engelskmannen har alltid vært en elegant spiller, med god teknikk og gode ballberøringer, men under Klopp har han begynt å sette preg på kampene i større grad. Lallana er ut til å være i bedre form, mer sulten, skarpere, mer nådeløs, og straffer motstandere med sin ballkontroll og sitt overblikk. Han har notert seg for sju mål og seks målgivende pasninger for Liverpool denne sesongen.»

Enkel motstand

Sam Wallace i Telegraph mener at Stoke var alt for enkel motstand for Adam Lallana, Roberto Firmino og Daniel Sturridge.

«Pep Guardiola hadde en sjelden visitt i fiendens territorium, for å se selv hva hans gamle Bundesliga-rival Jürgen Klopp bygger i Liverpool, foran den store kampen på nyttårsaften. Han fikk se Liverpool komme tilbake og knuse Stoke etter at gjestene tok ledelsen.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]