Liverpool–West Brom 1–1:Dominerte uten å vinne

U23-laget jaktet på seiersmålet etter å ha kommet tilbake fra 0–1, men det ble bare nesten mot West Bromwich i Premier League Cup.

6. des 2016 kl 19.37 Marius Rabben

Imponerende forsvarsspill av gjestene, kombinert med ineffektive løsninger og ren uflaks for vertene, sørget for at det ble med ett poeng hver på Prenton Park tirsdag kveld.

West Bromwich tok ledelsen mot spillets gang før pause, mens Cameron Brannagan lobbet inn utlikningen etter mye nesten – med et kvarter igjen på klokka.

Rødtrøyene, som gjennom hele kampen hadde enormt med ballbesittelse og ofte befant seg på West Bromwich’ halvdel med samtlige utenom keeper Kamil Grabara, som hadde en svært rolig kveld på jobb, klarte å sette inn et press mot slutten, men kom ikke nærmere enn en redning på streken.

Sheyi Ojo fikk spille samtlige minutter og var stadig et uromoment, mens Ben Woodburn var frempå med flere avslutninger. Trent Alexander-Arnold var frisk på høyrebacken, og kunne fort blitt matchvinner i sluttperioden.

På midten var Pedro Chirivella og målscorer Brannagan mye involvert og spilte bra, selv om den siste pasningen noen ganger var upresis mot et tett bortelag. Mamadou Sakho og Tiago Ilori hadde totalt sett en rolig kveld i forsvaret.

Siste kamp med Beale

Dermed topper Liverpool fortsatt gruppe G i U23 Premier League Cup, med sine sju poeng, foran kveldens bortelag med fire. Huddersfield og Ipswich har begge tre poeng.

Dette ble også Michael Beales siste kamp som U23-trener, etter at klubben bekreftet avgangen bare minutter etter kampslutt, og han fortsetter karrieren i brasilianske São Paulo, trolig som assistentmanager.

Nå gjenstår det tre gruppespillskamper i turneringen for de røde. Neste runde, mot Ipswich hjemme, spilles søndag 22. januar.

Liverpools lag: Grabara; Alexander-Arnold, Ilori, Sakho, Maguire (Lennon 71); Chirivella, Brannagan, Ejaria; Wilson, Woodburn, Ojo. Benk: Whelan, Firth, Virtue

Joe Gomez var for øvrig ikke med i kveldens kamptropp fordi han er med førstelaget på treningsleir i Barcelona.

2. omgang

Slutt!

90. min: Ejaria skyter bra ned mot hjørnet, men Rose redder flott.

90. min: Klabb og babb og ping-pong i boksen. Liverpool prøver og prøver, har hevet tempoet og har dårlig tid, men uten hell.

90. min: Wilson prøver å finne Lennon med et innlegg. Spissen holdes godt fast og når ikke opp.

89. min: Ejaria skyter via en motspiller og ut til corner fra knappe 20 meter, etter å ha fått servert ballen av Ojo.

87. min: Wilson slår hjørnespark mot Sakho, som ikke får til en god nok heading under hardt press fra en WBA-forsvarer.

83. min: Ojo klemmer til fra høyresiden i boksen. En WBA-forsvarer redder på streken!

82. min: Igjen kommer Alexander-Arnold på løp etter flott vending av spillet fra Brannagan, til Wilson som legger ballen igjen til backen. Førstnevnte kommer fort inn i boksen, fra høyre, og skyter hardt og lavt utenfor.

79. min: Alexander-Arnold stormer innover fra høyre og skyter, men er uheldig og «sleiver» ballen ut til kast.

77. min: Lennon kommer til en stor mulighet etter en retur fra keeper, men amerikanerens forsøk fra kloss hold reddes.

75. min: Liverpool fortsetter på samme måte og jakter på seiersmålet. Samtlige på banen bortsett fra Liverpool-keeper Grabara befinner seg på WBAs halvdel.

74. min: 1–1! Endelig sitter den! Brannagan utlikner med en frekk lobb over keeper etter å ha blitt spilt gjennom av Ojo.

73. min: Vertene presser mer på umiddelbart, med mange røde i boksen. Ojo kommer innover fra høyresiden og skyter rett på keeper.

71. min: Lennon kommer inn for Liverpool. Maguire går ut.

62. min: Liverpool spiller og spiller på WBAs halvdel. Chirivella prøver å finne Ojo, men den høye gjennombruddsballen går inn til keeper.

59. min: Ojo er tålmodig med ballen på høyresiden, og stresser WBA noe. Han finner etter hvert Alexander-Arnold med en lav ball i returrommet, men det påfølgende skuddet går svakt utenfor.

54. min: Det blir Woodburn selv som prøver seg. Skuddet passerer muren, men havner rett i fanget til Rose i WBA-buret.

53. min: Woodburn felles på omtrent 20 meter og får frispark.

49. Kampbildet likner veldig det som var før pause: Liverpool har ballen, styrer og angriper uten å sette WBA-keeperen på prøve.

47. min: Woodburn viser seg frem med en genial vending i boksen, hvor oppasseren havner på baken, men Ojos forsøk etter neste trekk blir blokkert.

46. min: West Bromwich setter i gang 2. omgang.

Pause

En snodig omgang på Prenton Park, der Liverpool har dominert fullstendig og ligger under. De røde fikk tidlig et godt grep på banespillet, slapp sjelden fra seg ballen og tidvis overbefolket WBA-boksen, men har likevel slitt med å skape sjanser.

West Bromwich har vært imponerende i forsvarsarbeidet, med tett, kompakt organisering og aggressivt press på egen halvdel. Scoringen kom omtrent ut av det blå, på en god heading av den store spissen Wright.

Det har i det hele tatt gått for sakte med Liverpool-spillerne, som ikke klarte å finne gode løsninger gjennom de første tre kvarterene. Men er det er likevel gode muligheter mot et svært lavtliggende bortelag, hvis tempoet og kvaliteten heves.

1. omgang

45+2 min: Ejaria går ned i boksen og roper på straffe. Dommeren vinker spillet videre.

45. min: WBA får et noe billig frispark i skuddposisjon. Scrivens forsøker seg, og ballen går like utenfor. Ikke langt unna tomålsledelse til bortelaget.

42. min: Liverpool har beleiret WBA-boksen og fått satt inn et godt press, men uten å skape flere sjanser. Bortelaget står tett som hagl og forsvarer seg imponerende bra.

39. min: Flott ett-touch-spill av Wilson og de røde på vei gjennom, men den siste pasningen, mot Woodburn, blir stoppet.

38. min: Woodburn setter ballen i et tomt bur, men Alexander-Arnold ble avvinket for offside i forkant av innlegget sitt.

31: min: De røde får noen innleggsmuligheter på rappen, uten å sette keeperen på prøve.

28. min: Liverpool triller ballen rundt på WBAs halvdel, men sliter med å finne gode løsninger mot godt pressarbeid av bortelaget.

25. min: 0–1! WBA tar ledelsen mot spillets gang. En lang ball slås mot spissen Wright, på lån fra Coventry, som stiger høyest og header ballen over Grabara på halvdistanse.

24. min: Gjestene fremstår på mange måter som sitt førstelag, med fokus på organisering og defensiv trygghet i en 4–4–2-formasjon. Imponerende forsvarsspill så langt i kampen.

19. min: Wilson tråkkes på hælen og vinner et frispark på 23–25 meters hold. En rask, kort variant ender med et innlegg som gjestene får klarert.

17. min: Nytt forsøk fra Wilsons venstrefot, denne gang fra enda lengre hold. Skuddet går lavt utenfor. WBA-keeperen har god kontroll.

14. min: Wilson prøver seg på halvspretten fra like utenfor boksen, men treffer ikke rent, og ballen går ufarlig inn til keeper.

11. min: Alt har handlet om Liverpool hittil. Ojo avanserer på sin venstreside og skyter noen meter utenfor på motsatt side.

10. min: Woodburn, som spiller sentralt på topp, rapper til fra noe skrått hold. Utenfor.

9. min: Ilori får hodet på det andre hjørnesparket for kvelden, uten å treffe mål. Liverpool beholder ballen på WBAs halvdel.

9. min: Ojo utfordrer og slår inn fra venstre, mot Woodburn, men gjestene får slått ballen ut til corner.

7. min: Chirivella forsøker å finne Wilson i bakrommet, men ballen går helt inn til WBA-keeperen.

4. min: Liverpool dominerer ballbesittelsen så langt. WBA ligger imidlertid kompakt og er aggressive når vertene nærmer seg straffefeltet.

1. min: Woodburn triller i gang kampen på Prenton Park.

Før kampen

De røde tar imot West Bromwich i tredje gruppespillskamp i Premier League Cup, som Liverpool topper med sine seks poeng. De øvrige – Huddersfield og Ipswich i tillegg til West Bromwich – har tre hver.

Trener Michael Beale stiller med tilnærmet toppet mannskap på Prenton Park, der avspark er klokka 20 norsk tid.

Oppdatert: Like før start ble Juanma fjernet til fordel for Joe Maguire på venstreback, trolig grunnet en skade under oppvarmingen.

32 lag deltar i Premier League Cup, hvor formatet er det samme som i Champions League, med gruppespill etterfulgt av åttedelsfinaler. To lag fra hver gruppe går videre til åttendedelsfinalene.

Etter kveldens affære gjenstår tre kamper i gruppespillet for Liverpools del. Søndag 22. januar kommer Ipswich på Merseyside-besøk, før Huddersfield står på motsatt halvdel på bortebane søndag 12. februar. Gruppespillet avsluttes borte mot West Bromwich tirsdag 28. februar.

Finalen vil bli spilt mellom 12. og 15. mai.