– En spiller kan ikke løse de defensive problemene alene

Jürgen Klopp er glad for å ha Joel Matip tilbake mot West Ham i morgen, men poengterer at hele laget må løse de defensive problemene de hadde i Bournemouth sammen.

10. des 2016 kl 21.10 Einar Kvande

Statistikken viser at Joel Matip har hatt mye å si for Liverpools defensive spill denne sesongen. Liverpool har sluppet inn like mange mål på de tre kampene de har spilt uten 25-åringen som på de elleve de har spilt med ham.

– Han har selvsagt en god påvirkning på laget. Han er en god spiller, som har tilpasset seg engelsk fotball og det vi trenger raskt, men det er ikke rettferdig at vi legger hele byrden på ham, uttalte Jürgen Klopp på sin pressekonferanse fredag.

– Midtstopperne vi stilte med mot Bournemouth opptrådte ikke perfekt i forbindelse med scoringene deres. Slik er det som regel hver gang du slipper inn mål. Midtstopperne er i det området, og kunne ha gjort det bedre.

– Mot Burnley, i den andre kampen vi tapte, skulle vi dog ha forsvart oss mot målene mye tidligere enn i området til midtstopperne.

– Vi gjorde lignende feil igjen, og nok en gang tok et lag vare på sjansen. Det er åpenbart at mange vil ha meninger om hva vi gjorde feil, og de har alle rett, men dette var en kamp.

– Vi har hatt lignende problemer i andre kamper også, som motstanderne våre ikke utnyttet, så vi er klar over problemene, men Bourenmouth-kampen hjalp oss mye i forståelsen av hvor skoen trykker når det gjelder å beskytte eget mål iblant.

– Joel er en vidunderlig spiller, men Lucas, Dejan, Ragnar og i fremtiden Joe Gomez, er alle gode fotballspillere som vil gjøre en vidunderlig jobb for Liverpool. Det har de allerede gjort, men i akkurat denne kampen gjorde de det ikke. Dersom dere ønsker å bedømme disse spillerne ut fra denne ene kampen, så får dere bare gjøre det.

Solid hjemmestatistikk

Liverpool har ikke tapt på Anfield siden 1. mai, og har avgitt bare to poeng på seks hjemmekamper denne sesongen.

– Om dette har betydning for vår neste kamp? Aner ikke. Vi kommer til å være sinte igjen. Antagelig sintere enn vi var foran Bournemouth-kampen. Sinte på oss selv, og det er viktig. På det høyeste nivået i sport er det ikke så mye som kan utgjøre en forskjell. Noen ganger er det kvalitet, men ikke så veldig ofte. Som regel handler det om holdninger, for det andre laget er veldig godt forberedt de også.

– Noen små detaljer kan utgjøre forskjellen. Jeg har sagt mange ganger at vi må være aggressive, noe som i min bok betyr at man må være klar til å gå i krigen og være villig til å ofre seg for laget. Det er denne aggressiviteten vi trenger. At de skal være sinte på seg selv innebærer at spillerne er ansvarlige for det som har skjedd de siste ukene, og at de ønsker å ta alle poengene på Anfield.

– Jeg blir aggressiv bare jeg snakker om dette. Den aggressiviteten er alt vi trenger. Har dere noen gang sett en vinner på det øverste nivået som ikke hadde denne aggressiviteten? Usain Bolt kan kanskje klare å vinne uten. Han slapper kanskje av etter 80 meter, men de fleste andre sportsmenn må kjempe til siste slutt, og det er hva vi må gjøre hver eneste uke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]