LFC har spilt flest bortekamper i PL:Et dusin hjemmekamper igjen

Utbygging av Main Stand har gjort at Liverpool pr. i dag har spilt tre flere borte- enn hjemmekamper. Kan det svinge andre halvdel av sesongen i de rødes favør?

21. des 2016 kl 21.34 Torbjørn Flatin

Vi har tatt fram kalkulatoren. Det er regnet på antall poeng i snitt hjemme og borte, og hvordan sesongen vil ende hvis lagene i topp seks fortsetter som de har stevnet så langt.

Liverpool er det 3. beste laget både på eget og fremmed gress denne sesongen, og totalt gir det altså 2.plass på tabellen etter 17 spilte kamper.

12 av de gjenværende 21 kampene gjenstår å spille på Anfield, mens det «bare» gjenstår ni turer for å besøke andre arenaer. Nå er de nærmeste konkurrentene Chelsea og Manchester City så gode på bortebane, og også hjemme, at flere gjenstående hjemmekamper ikke nødvendigvis får særlig betydning. Chelsea hjemme og borte har uansett høyest poengsnitt.

To åpenbare svakheter for lagene i topp seks så langt er svakt spill av Tottenham ute og beskjeden poengfangst for Manchester United hjemme.


Ni av de neste 15 hjemme

Liverpool har hjemmekamper igjen mot Stoke, Manchester City, Swansea, Chelsea, Tottenham, Arsenal, Burnley, Everton, Bournemouth, Crystal Palace, Southampton og Middlesbrough.

De tre kampene mot Chelsea, Tottenham og Arsenal i løpet av en drøy måned fra 31. januar til 4.mars. De påfølgende kampene på Anfield er rett før påske, mot Everton og Bournemouth tidlig i april, som er hjemmekamp nummer åtte og ni siden den kommende jul. På den samme tiden vil Liverpool spille bare fem bortekamper.

Liverpool har bortekamper mot Sunderland, Manchester United, Hull, Leicester, Manchester City, Stoke, West Bromwich, Watford og West Ham.

De to turene til Manchester er i midten av januar og midten av mars, og inngår i en periode på ti oppgjør hvor en møter de nevnte topplagene fra London hjemme og også har et derby mot Everton foran The Kop.


Slutt-tabell med samme poengsnitt ut sesongen, hjemme og borte:

Chelsea 96 poeng, Liverpool 84, Manchester City 81, Arsenal 75, Tottenham 72, Mancester United 67.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]