Fem ting vi lærte av West Ham-kampen

Roberto Firmino, Loris Karius og Klopps manglende bytter er alle inkludert i dette sammendraget av kampen mot West Ham.

12. des 2016 kl 12.25 Lars Frøsland

Liverpool har et keeperproblem

Det er få som hevder at Loris Karius ikke har potensial til å bli en meget god keeper. Tyskeren er bare 23 år, men i nå koster han Liverpool poeng. Mange poeng. Med en tryggere sisteskanse ville Liverpool trolig hatt ytterligere fem poeng, og ville dermed vært helt i toppen – i stedet taper rødtrøyene terreng til både Chelsea og Arsenal.
Innsatsen på begge målene i går er under enhver kritikk. Hvorfor han inviterte West Ham inn i kampen ved å stille seg så langt til det ene hjørnet på Payets frispark – vel det er ubegripelig for meg.

Hvorvidt svaret er å erstatte ham med Mignolet, er vanskelig å si. Belgieren er ikke kjent som tryggheten selv, og det er ikke uten grunn at Klopp handlet ny keeper i sommer.
Uansett er det grunn til å sette spørsmålstegn om hvorvidt Karius er god nok… Samtidig er det nok mange som lurer på hvorfor keeperne i Liverpool sliter. Er treningene, keepertreneren og rutinene gode nok?

SLITER:
SLITER:  Karius har fått en tøff start på Liverpool-karrieren.

Coutinho er sårt savnet

Til tross for at Liverpool har dominert det offensive spillet de siste kampene, er det tydelig at laget sårt savner Coutinho. Det er ingen som kan erstatte brasilianerens playmaker-egenskaper, og i tillegg har han levert målpoeng på bestilling gjennom hele sesongen. Liverpool uten Coutinho er litt som et band uten trommeslager: det er fortsatt fin musikk, men rytmen, presisjonen og sluttproduktet blir ikke det samme.
Det er bare å håpe at rehabiliteringen går problemfritt, og at han snart er tilbake.

Har noen sett Firmino?

Der Coutinho er fraværende med skade, er landsmannen Firmino fraværende på en helt annen måte. Den egentlig fantastiske angrepsspilleren er helt ute av form, og klarer hverken skape noe selv eller spille andre gode. Han jobber som alltid bra, men det er ikke hans defensive egenskapene som har gjort ham så populær på Anfield.
Det er fullt mulig at Origis inntreden i laget har bidratt til Firminos stagnasjon. Gjentatte ganger har Firmino vist at han er best som spiss (eventuelt i en falsk 9er-rolle). Med Origi inn har Firmino blitt dyttet ut på kant – og bidragene for tiden er få og sjelden positive.
Skal Liverpool klare seg uten Coutinho, må Firmino finne tilbake til sitt «egentlige jeg».

Mané on fire

VELFORTJENT KLEM:
VELFORTJENT KLEM:  Mané fikk en en velfortjent klem av Klopp etter kampen.

Til tross for at sengaleseren har plukket målpoeng, har ikke Mané vært til å kjenne igjen den siste tiden. Han har bommet på de enkleste pasninger og slitt med nærteknikken. Mottakene har vært helt på bærtur. Med målpoeng har han sluppet unna kritikken, men se kampene om igjen: han har ikke spilt bra på en god stund. I går var han endelig tilbake i gammelt slag. Han utfordret, spurtet og var en konstant trussel for West Ham-forsvaret.
Mané var nest sist på begge scoringene, og hadde en rekke positive initiativer. Et skår i gleden er «slaget» mot Andy Carroll. Det kan faktisk gi suspensjon på tre kamper.

Klopp gjorde ikke ett taktisk bytte!

Det er kanskje første gang jeg har opplevd at en manager ikke gjør et eneste taktisk bytte i en kamp laget sliter. Klavan kom inn for Lovren til andre omgang, men det skyldtes en skade på midtstopperen. Ellers spilte Liverpool hele kampen med samme mannskap.
Det skal sies at alternativene på benken var magre, men det er ikke utenkelig at Woodburn, Moreno eller Ejaria kunne bidratt positivt. Ingen av dem fikk sjansen, og med det har vi lært at det skal endel til før Klopp gjør bytter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]