Føler seg mer og mer hjemme på venstrebacken

James Milner forteller at han får færre og færre instruksjoner av Jürgen Klopp etter at han skiftet posisjon til venstreback, noe som han tar som et godt tegn.

30. des 2016 kl 14.12 Einar Kvande

– Jeg får trolig færre instruksjoner nå, noe som forhåpentligvis er et godt tegn, sier Milner til Liverpoolfc.com foran møtet med hans forrige arbeidsgiver, Manchester City.

– Når noe er nytt for deg trenger du mer veiledning, og jeg spør også dersom det er noe jeg ikke er sikker på. Dersom du gjør noe feil, vil de fortelle det til deg, men dersom de er fornøyd med det du gjør, vil de ikke si så mye, fortsetter Liverpools visekaptein.

– Det er selvsagt enkeltkamper hvor du får spesialoppgaver, eller det er ting du ønsker å gjøre annerledes enn normalt. Men sett bort fra slike ting, har det ikke vært så mye rettledning den siste tiden, så forhåpentligvis gjør jeg ikke så mye galt, sier 30-åringen.

Opptatt av å lære mer

Milner hviler imidlertid ikke på laurbærene, og er opptatt av å utvikle seg videre som spiller.

– Du kan alltid gjøre ting bedre, og noen ganger etter kamper sjekker jeg ting jeg tenkte på i løpet av kampen. Det kan være ting jeg ikke følte meg sikker på.

– Jeg har spilt fotball lenge nå, men du lærer hele tiden ting av å se og lære av andre spillere som du spiller sammen med. Mange av prinsippene er de samme. Forhåpentligvis kan jeg forsette å forbedre meg, og bidra med noe til laget.

En utfordring med rollen som sideback er den mentale omstillingen fra en mer offensiv posisjon.

– Om du spiller i fem minutter eller en hel sesong i forsvar, så må du tenke som en forsvarer. Slik vi spiller er det av og til at du overtar andre spilleres posisjoner, og da må du sørge for å gjøre den jobben skikkelig og forstå rollen i den perioden.

– Ikke noe er forandret i så måte. Det handler mest om å være komfortabel. Jeg kommer selvsagt til å gjøre feil av og til, og noen ganger føler jeg meg ikke 100% sikker på ting. Jo bedre du blir, jo mer lærer du.

– Nå har jeg spilt venstreback hver dag på trening en stund også, og det går bra, og forhåpentligvis kan jeg bli enda bedre.

Trives i Liverpool FC

Milner sier han er glad for å kunne spille hvor som helst for Liverpool.

– Jeg ønsker å være en del av dette laget, og jeg ønsker å hjelpe dette laget. Jeg trives i denne fotballklubben. Vi har en flott spillergruppe her, en fantastisk talentfull gruppe, en ung gruppe også, og forhåpentligvis kan jeg hjelpe dem med min rutine.

– Jeg snakker ikke bare om startelleveren, men hele troppen. Du ser kvaliteten som kommer inn i guttene på benken, og dette er unge gutter.

– Dette er en god tid å være på dette laget, og det er gutter som ikke spiller fast som er desperate etter å ta plassene våre. Så vi må være på tå hev. Det er hva du trenger for å oppnå suksess – konkurranse om plassene, avslutter Milner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]