Forsøker å overtale Matip før Afrikamesterskapet

Kameruns landslagssjef ønsker Joël Matip tilbake på laget foran den store turneringen på nyåret.

6. des 2016 kl 16.59 Marius Rabben

Liverpool-forsvareren har ikke spilt en landskamp siden juni 2015, og skal ha avslått alle de påfølgende uttakene fra Kamerun, men landslagssjef Hugo Broos har ikke gitt opp.

– Da jeg tok over som sjef, dro jeg til Gelsenkirchen for å se ham og spørre om å returnere til landslaget. Men han fortalte meg at «ingenting er ordentlig organisert i Kamerun», sier Broos til belgiske Voetbal Magazine.

Ville minimere belastningen

Tidligere i høst uttalte Matip at han kun konsentrerer seg om Liverpool for øyeblikket, og at han forventet å droppe Afrikamesterskapet, som finner sted i Gabon fra 14. januar til 5. februar.

– Det er lenge til januar, så du vet aldri, men det er planen, sa Matip i september.

– Jeg hadde skadeproblemer i fjor. De ekstra kampene og reisingen ville ha gjort det vanskeligere for meg. Jeg måtte lytte til kroppen min, og den fortalte meg at periodene når det spilles landskamper var de riktige tidspunktene for meg til å ta en pause, forklarte stopperen.

Broos har spurt Matip om å gi ham en sjanse til å vise at «ting kan gjøres bedre» i Kamerun, uten at det overbeviste 25-åringen.

– Jeg snakket med Kameruns manager, og han var ikke særlig glad, men jeg måtte gjøre det som var riktig for meg for å være 100 prosent, og sørge for at jeg ikke blir skadet igjen. Spesielt på dette viktige tidspunktet i min karriere, hvor jeg akkurat har begynt å spille for Liverpool, sa Matip i september.

Skal møte Matip igjen

Likevel hinter Broos til at det kan snu i tide til mesterskapet, hvor Liverpool allerede vil savne en spiller i Sadio Mané, som er kvalifisert med Senegal.

– I mellomtiden har jeg hørt at han (Matip) nå er klar for å gjøre et comeback, så jeg skal dra for å treffe ham igjen, sier Broos til fotballmagasinet.

Matip er oppvokst i Tyskland, der han gikk gradene i akademiet til Schalke 04, men har kamerunske aner, og foreløpig står midtstopperen med 27 kamper og ett mål for Kamerun.

Forsvarsklippen har måttet stå over kampene mot Leeds og Bournemouth grunnet en ankelskade, men trente tirsdag med den øvrige Liverpool-troppen under treningsoppholdet i Barcelona, og kan være tilbake mot West Ham til helga.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]