– Han har vært en åpenbaring

Sadio Mané er Liverpools toppscorer, og ingen røde har flere assists totalt. I januar kan han bli kåret til Afrikas beste.

22. des 2016 kl 22.41 Marius Rabben

Ifølge BBC er Mané nå blant de tre gjenværende i nominasjonen av årets afrikanske spiller, sammen med Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund) og Riyad Mahrez (Leicester).

Vinneren blir, etter stemmer av landslagstrenere fra Afrika og et utvalgt panel med fotballeksperter i media, offentliggjort under en seremoni i Nigeria torsdag 5. januar.

I podkasten «Blood Red» i Liverpool Echo sier journalist James Pearce seg svært imponert over hvordan Mané har taklet overgangen fra Southampton verdt 30 millioner pund, og beskriver 24-åringen som «svært populær» blant lagkompisene.

– Kunne ikke vært mer imponert

Nå gjenstår det imidlertid bare tre ligakamper igjen før Mané slutter seg til Senegal-troppen som skal delta i Afrikamesterskapet.

– Han har vært en åpenbaring. Og han kommer til å etterlate seg et stort tomrom når han drar i januar, sier Pearce.

DEBUTSESONGEN:
DEBUTSESONGEN:  I løpet av et halvt år i Liverpool har Mané blitt blant de mest populære spillerne fra supporterne, og han kan bli kåret til Afrikas beste spiller for 2016.

Den siste kampen før mesterskapet blir trolig borte mot Sunderland mandag 2. januar. Mané kan miste hele åtte kamper, inkludert ligacupsemifinalene mot Southampton og en eventuell fjerde runde i FA-cupen.

– Han har vært en utrolig tilvekst til stallen. Hvis man ser på hvilke andre Liverpool har betalt slike summer for, er det bare to over den 30-millioner-grensa i Andy Carroll og Christian Benteke, som aldri kom i nærheten av å rettferdiggjøre den investeringen.

– Jeg synes Mané allerede ser ut til å være verdt hver del av de 30 millionene, og man kunne ikke vært mer imponert over hvor fort han har funnet seg til rette i klubben.

FRUKTBART SAMARBEID:
FRUKTBART SAMARBEID:  Jürgen Klopp har ikke lagt skjul på begeistringen for Mané, og har beskrevet det som «en feil» å ikke hente ham allerede som Dortmund-manager.

Nylig snakket Jürgen Klopp varmt om den lynhurtige angriperen, og da han ble spurt om hvordan spilleren hadde klart å tilpasse seg klubben såpass fort, trakk tyskeren frem Manés karakter, kvaliteter og det umiddelbart gode forholdet til lagkameratene.

– Må sørge for å klare seg uten ham

– Det handler også om holdningen hans. Han er virkelig en hardtarbeidende gutt, og veldig åpen for råd. Han ønsker all mulig utvikling, uttalte Klopp før Everton-kampen.

Tre dager senere ble Mané matchvinner i Merseyside-derbyet på bortebane.

– Mané er en veldig populær figur på Melwood. Han er veldig ydmyk og hardtarbeidende, full av positivitet, og det var et briljant øyeblikk for ham (mot Everton), fortsetter Pearce.

– Det var åpenbart Sturridge som skapte målet ut av ingenting, men Manés reaksjon ... Det var ikke noe engangstilfelle. Det var en sjanse tidligere i omgangen, etter en Firmino-flikk, hvor sannsynligheten nok var 90–10 prosent i hans disfavør, og han endte kanskje opp med å være fem centimeter unna da (Leighton) Baines krasjet inn i (keeper Maarten) Stekelenburg.

– Han er rask, sterk, kraftfull, intelligent, scorer mål og skaper dem. Han har vært en stor del av denne tittelkampen, og Liverpool må bare sørge for at de kan klare seg uten ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]