Har ikke tapt på ni derby-kamper

Jordan Henderson har betydd hell og lykke for Liverpool i kampene mot Everton.

18. des 2016 kl 21.24 Lars Frøsland

– Nei, ikke ta det opp! svarte han humoristisk til Liverpool Echo da de nevnte hans utrolige statistikk mot de blå naboene.

AVSLAPPET:
AVSLAPPET:  James Pearce i Liverpool Echo beskriver Henderson lykkelig og avslappet.

Han har ikke tapt ett eneste oppgjør mot Everton. Ni kamper uten tap mot det solide Merseyside-laget.

– Jeg trenger ikke bli påminnet hvor viktig disse kampene er. Jeg har spilt mange nok til å vite hvor viktig dette er for hele byen, uttaler Liverpool-kapteinen.

Han er klar over at Everton utgjør en stor trussel, men han forteller at Liverpool har selvtillit før derbyet.

– Jeg har lært at form betyr lite i slike kamper. Alt kan skje. Det handler bare om den dagen. Vi må dog vite hva vi gjør, og ikke bli for oppspilt av situasjonen. Vi må fokusere på jobben vår.

Ny posisjon

Henderson har fått en dypere rolle. Han stjeler kanskje ikke overskrifter, men Klopp anser ham som en viktig brikke i laget.

– Man vil bare være utpå banen, man vil ikke stå på sidelinjen og se på. Jeg prøver å ikke fokusere så mye på min nye posisjon, men heller at jeg gjør jobben min og hjelper de rundt meg.

– For meg handler det om hvordan laget presterer.

Henderson er nærmest garantert plass på laget mandag kveld, og han ser frem mot den intense atmosfæren på Goodison Park:
– Det blir nok en glimrende atmosfære – det er det alltid der for å være ærlig. Det blir tøft, det blir intenst, men det er dét vi elsker, konkluderer Liverpools unge kaptein.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]