Howe må klare seg uten Surman

Bournemouth-manager Eddie Howe har bekreftet at Andrew Surman ikke er aktuell for søndagens kamp mot Liverpool. Han har også et par andre usikre kort.

2. des 2016 kl 22.37 Einar Kvande

Midtbanespiller Surman fikk en skade mot Middlesbrough i oktober, og har ikke spilt siden.

– Surman fått et lite tilbakeslag. Han kjenner ubehag i en muskel i baksiden av låret, så han blir ikke klar til denne kampen, siteres Howe av Bournemouths offisielle nettside.

Bournemouth-manageren kom også med en oppdatering på situasjonen til Charlie Daniels og keeper Artur Boruc.

– Vi følte at Boruc kunne ha blitt tilgjengelig forrige helg, men han gikk glipp av den kampen. Han blir stadig bedre. Charlie gikk glipp av Arsenal-kampen, og vi må ta en sen avgjørelse når det gjelder ham. Vi har par spørsmålstegn når det gjelder laguttaket, men med den sterke troppen vi har, er mulighetene mange.

Gjensyn med Ibe

En som kan spille mot gamle lagkamerater på søndag er Jordon Ibe, men den tidligere Liverpool-vingen har ikke fått noen god start på karrieren hos Bournemouth.

– Han er bare 20 år gammel, og vil utgjøre en stor forskjell for oss med tiden. Det er mye mer i vente fra ham. Han har et enormt potensial, han er teknisk god og atletisk, uttaler Howe.

– Alle spillere er ulike. Folk må bli vant til vår måte å jobbe på. Men vi har sett mye bra fra ham allerede, selv om han kanskje ikke har vært stabil nok. Det er en utfordring for en ung spiller, det å forvandle briljante øyeblikk til stabile prestasjoner som vinner kamper.

– Liverpool er genuine tittelkandidater

Howe ser på Liverpool-kampen som en stor utfordring.

– De er et veldig godt lag, men det er ingen grunn til at vi ikke kan vinne. Vi har fordelen av hjemmebane, vi er konkurransedyktige her, og vi vil gjøre et veldig godt forsøk.

– Vi frykter ingenting. Vi forbereder oss nå på å møte Liverpool, og er ute etter å gjøre en prestasjon vi kan være stolte av.

– Liverpool er genuine tittelkandidater, og jeg beundrer virkelig måten de spiller på. De har en klar identitet, og jeg tror kampen blir ganske lik den vi spilte mot Arsenal, med tanke på kvaliteten vi møter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]