Ikke slått Everton borte på fem år

Liverpool må bryte en barriere på Goodison Park hvis det skal bli tre nye poeng mandag kveld.

15. des 2016 kl 23.21 Marius Rabben

– Derbykamper er større for Everton. De er fortsatt store for Liverpool, men det betyr så mye for dem å slå Liverpool, sier Jamie Carragher til Sky Sports.

Han var kaptein da de røde sist reiste hjem fra Goodison med full pott. Etter et tidlig rødt kort til Jack Rodwell sørget Andy Carroll og Luis Suárez for tomålsseier på motsatt side av parken.

Det skjedde tilbake i oktober 2011, med Kenny Dalglish og David Moyes i managerstolene. Siden har Liverpool møtt Everton på Goodison fire ganger, og samtlige har endt uavgjort.

Kun to tap på ti år

Carragher, som har vært involvert i 30 kamper mot de blå, sier kampene på Goodison «alltid føltes større» gjennom hans tid i klubben, og at den banen jevnet ut forskjellene.

FORRIGE GOODISON-SEIER:
FORRIGE GOODISON-SEIER:  Andy Carroll og Luis Suárez scoret målene sist de røde vant borte mot Everton.

– Liverpool bruker mer penger og er en større klubb enn Everton, så de bør ha et bedre lag. Det utspiller seg ikke alltid på den måten og betyr ikke at man kommer til å vinne, men man regner alltid Liverpool som klare favoritter på Anfield. Goodison gjør det jevnere, forklarer han.

I løpet av de ti siste derbyene på Evertons territorium i Premier League-sammenheng har rødtrøyene imidlertid overtaket med fire seire mot vertenes to.

Ett år før Liverpools forrige triumf på Goodison vant Everton med samme sifre etter scoringer av Tim Cahill og Mikel Arteta. Fire år tidligere, i september 2006, vant de 3–0.

– Den beste banen å vinne på

Vinnerlagene har hatt for vane å klare det uten å slippe inn mål. Gjennom den samme perioden har Liverpool-seierne kommet med resultatene 2–0, 2–0, 2–0 og 2–1.

– Det er et svært fiendtlig innstilt publikum som står bak spillerne sine, men vi hadde en strålende statistikk der. Hvis det er ett sted jeg kunne dratt tilbake som Liverpool-spiller og vunnet, av alle stadioner i landet, ville jeg valgt en seier på Goodison, sier Carragher.

2–0-seieren i 2011 var forrige gang klubbikonet spilte mot Everton på bortebane. Da det endte 2–2 der i Brendan Rodgers’ første sesong, eller Carraghers siste, varmet scouseren benken.

I november 2013 sørget en sen heading av innbytter Daniel Sturridge for 3–3, etter mål av Philippe Coutinho og Suárez før pause, mens det endte uten scoringer påfølgende sesong.

Uten verken Carragher eller Steven Gerrard i klubben i fjor høst spilte Liverpool uten noen scousere i lokaloppgjøret for første gang siden FA-cupfinalen i 1986. Romelu Lukaku utliknet Danny Ings’ ledermål på tampen av første omgang, og 1–1 ble sluttresultatet.

UAVGJORT:
UAVGJORT:  Det har ikke blitt noen vinnere mellom Everton og Liverpool på Goodison siden 2011.

Klopps første tur over parken

Kort tid etter kampslutt fikk Rodgers sparken som Liverpool-manager. Dermed blir mandagens batalje den første med Jürgen Klopp involvert på Goodison Park. I hans hittil eneste Merseyside-derby, på Anfield i april, vant de røde 4–0.

Gjennom ligahistorien har Everton slått naboene 34 ganger på 97 forsøk foran egne supportere. Liverpool vunnet 32 ligakamper på Goodison, og 31 har endt uavgjort.

I Premier League-æraen har de røde gjort det best med ni seire mot Evertons sju på 24 oppgjør. Hjemme på Anfield har Liverpool til sammenlikning kun tapt to av 24 kamper – og vunnet elleve.

Avspark i Merseyside-derbyet kommende mandag er klokka 21 norsk tid.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]