– Ingen grunn til at managere skal ha kontakt under kamp

Jürgen Klopp mener garderobene og manager-området på Anfield er blitt et eksempel til etterfølgelse for andre engelske klubber.

30. des 2016 kl 18.40 Arve Vassbotten

– Det var som å se verdens åttende underverket, sier Jürgen Klopp om første gang han så nye Main Stand til kampen mot Leicester i september.

– Eierne våre har selvsagt kjøpt klubben fordi Liverpool er en av de største klubbene i verden med en rik historie og massiv fanbase. Men det jeg virkelig elsker ved eierne er at dette ikke er laget for nå, dette handler ikke om den nåværende situasjonen, det er for framtiden, sier Klopp om utbyggingen til Liverpool Echo.

Fan av større bortegarderobe

En tinger fasilitetene for tilskuerne på Anfield, men Klopp mener det også er blitt langt bedre for spillerne og støtteapparatet.

– Alt er bedre enn før. Alt på innsiden er bedre enn før. Akkurat nå er vi fortsatt i midlertidige garderober, men alle elsker det fordi det er så mye mer plass.

– Det burde være et tegn for alle engelske klubber. Små garderober er ikke riktig. Man føler seg ikke bra. Kampen burde være et høydepunkt for alle. Det er ikke tillatt at det bare er bra for hjemmelaget, og at bortelaget skal gå ut og skifte, sier Klopp.

NÅ:
NÅ:  Jürgen Klopp hadde god avstand til bortelagets manager Mark Hughes i sist kamp.

Mer rom mellom benkene

Han mener Anfield også er bedre enn mange andre stadioner for managerene underveis i kamp.

– Nå har vi rom mellom benkene. Trenerområdet er mye bedre, og det gir absolutt mening. Det er ingen grunn til at to managere skal ha kontakt underveis i en kamp. Men hvis man bare er en meter unna hverandre, vil man selvsagt ha kontakt fordi begge er emosjonelle.

– Vi har nå nok plass til å være veldig fokusert på hva laget vårt gjør. Det er en fantastisk plass både inne og ute. Jeg liker det veldig. Jeg følte meg veldig velsignet da jeg så det for første gang, sier Klopp om nye Main Stand og endringene som fulgte med det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]