15 Klopp-sitater fra 2016– Jeg ble forelsket i Liverpool

Vi har samlet noen av Klopps beste sitater og kommentarer fra året som nå er omme.

28. des 2016 kl 17.19 Lars Frøsland

Liverpools karismatiske manager er kjent for sine mange interessante, merkelige og artige uttalelser. Heavy metal-fotball, doubters to believers, normal one er alle ting Klopp tidligere har sagt som har blitt med ham videre. Her er noen godbiter fra året som snart er over.

Ikke skuffet, men...

Klopp var mildt sagt ikke tilfreds med årets første kamp. De rødkledde tapte nemlig 2-0 borte mot West Ham, og det gjorde tyskeren sint.

– Dette er ikke dagen for å være skuffet, det er dagen for å være sint!

Komikeren

Da Adam Lallana scoret 5-4-målet på overtid mot Norwich, valgte Klopp å feire med spillerne. Han kastet seg inn klynga, og brillene spratt rett av. Han forble brilleløs, og på pressekonferansen etterpå var Klopp i svært godt humør.

– Jeg har normalt et ekstra par med briller, men jeg kan ikke finne dem, fordi det er vanskelig å finne briller uten briller.

Optimisten

Det er lenge siden Liverpool avsluttet en sesong på toppen av tabellen. Det er lenge siden supporterne har kunne feire et seriegull. Det vet Klopp, men bedyrer at man ikke skal dvele over fortiden – men se fremover.

– Vi er ikke de siste 26 årene. Vi er nå. Vi er denne generasjonen. La oss prøve, la oss gjøre det. Vi er gode nok.Klopp

Rooney-støtte

England-kapteinen ble hudflettet av media etter det kom frem at han hadde tatt seg en tur på byen i forbindelse med en landslagssamling. Klopp ble bedt om å kommentere hendelsen.

Jeg synes virkelig synd på ham. Han tok noen drinker og beklaget seg. Dette er den mest profesjonelle generasjonen noensinne, og de er konstant under lupen. Alle legendene dere elsker: de drakk som djevler.

Verheijen-stikk

Den mye omtalte fotballtreneren Raymond Verheijen har flere ganger kritisert Jürgen Klopp på Twitter. Primært dreier kritikken seg om skadeproblemene Liverpool har hatt og Verheijen gir Klopps fysiske krav skylden.
På en pressekonferanse fikk Klopp gitt en liten beskjed tilbake:

Vi spiller to kamper på 48 timer i jula. Det vil bli skader, og da vil en nederlandsk fyr på Twitter få noe å si.

MORSOM:
MORSOM:  Det er stort sett et smil å finne når Klopp er til stede.

Fotballromantiker

Klopp har mange tanker om fotball – og her forklarer han hvorfor han er så glad i nettopp denne sporten:

– Man kan slå de beste spillerne, med mindre gode spillere. Det er dét jeg elsker med fotball.

Vil engasjere

Klopp sa nylig i et intervju at han heller vil vinne 4-3 enn 1-0. Klopp liker god og intens fotball. Han ønsker å engasjere:

– Man kan feire store seire sammen, gå gjennom tøffe tap sammen, men mellom dette må man spille fotball supportere ønsker å prate om.Klopp

Et rockeband?

Da Liverpool skulle møte Fleetwood i sommer, visste ikke Klopp allverdens om motstanderen.

- Akkurat nå vet jeg ingenting om Fleetwood… Jeg trodde det var et rockeband.

God taper

I Basel skulle det bli en festaften for Klopp, men Sevilla ville det annerledes. Liverpool startet best, men avsluttet svakt, og spanjolene kunne krones til vinnere av Europaligaen 2016. Dette sa Klopp om kampen:

– Vi vil bruke denne erfaringen. En dag vil alle si at Basel var det avgjørende øyeblikket i den fantastiske fremtiden for Liverpool FC.

Everton & Hillsborough

I forkant av derbyet på Goodison kommenterte Jürgen Klopp måten Everton har stått sammen med Liverpool på i årene etter tragedien på Hillsborough. De blå naboene er Liverpools rivaler på banen, men Everton som klubb og supportere har vist Liverpool stor støtte i den vanskelige tiden.

– Lagene viste stor karakter på måten de reagerte på Hillsborough. Det er den fineste historien i fotball. Jeg elsker den.

Finaletapet gjorde vondt

I februar spilte Liverpool sin første finale under Klopps ledelse. Wembley var arenaen og Manchester City stod på motsatt side. De rødkledde tapte til slutt på straffesparkkonkurranse.

Man må føle et tap. Man kan ikke si at kampen ikke var viktig, fordi den var det. Dersom pressesjefen ville tillat det ville jeg sagt shit. Jeg ville sagt at jeg føler meg dritt etter kampen, men kun idioter vil bli værende på bakken og vente på neste tap.

Spøkefuglen

Klopp er rask med kommentaren når noe uventet skjer, som her på en pressekonferanse.

Det der er fortsatt en bot, sa han etter at en journalists telefon ringte.

Ustoppelig

Etter det mirakuløse comebacket mot Borussia Dortmund i Europaligaen, var Klopp full av takksigelser overfor Anfields trofaste supportere.

Den siste timen på Anfield mot Dortmund var den beste jeg har opplevd. Jeg følte ingen kunne stoppe oss. Jeg tror på viktigheten av god atmosfære, og dette var beviset.

Spiderman-inspirert

Noen ting gjør seg best på engelsk, som da han uttalte seg etter kontraktforlengelsen. Inspirert av Spiderman-historien?

I am the first to recognize that with this great commitment comes a great responsibilityJürgen Klopp

Rett mann på rett plass

I et intervju med Daily Mails Martin Samuel forteller Klopp hvorfor han valgte Liverpool, hva han føler for Liverpool og hva han tenker om sin rolle i Klubben.

– Uten å fremstå som den med mest selvtillit i verden, tror jeg at jeg kan si at jeg er den riktige mannen for Liverpool. Jeg kan ikke redde skudd eller score mål.

Jeg sier heller ikke at jeg er den beste manageren i verden, men jeg er ganske god og jeg er veldig opptatt av struktur. Jeg kunne funnet en annen jobb og Liverpool kunne funnet en annen manager. Liverpool var den eneste klubben som kunne få meg til å avbryte ferien min. Det høres kanskje dumt ut, men jeg ble forelsket i Liverpool.Klopp

Har du innspill til journalisten?
[email protected]