– Julefesten ble mye hyggeligere i år

James Milner konstaterer at det er mye triveligere med julefest når man føler at man har gjort seg fortjent til det.

23. des 2016 kl 10.02 Einar Kvande

I fjor insisterte Jürgen Klopp på at spillere og ledere skulle gjennomføre sin planlagte julefest selv om det ble tap 3-0 for Watford like i forkant av festen. I år slapp de røde den problemstillingen, da julefesten ble holdt ett døgn etter 1-0 seieren over Everton.

– Dette var definitivt en langt hyggeligere fest enn i fjor. Det er selvsagt alltid hyggelig når du har fått et godt resultat, og i fjor var det ikke noe særlig, slår James Milner fast til Liverpoolfc.com.

– Det handler om lagbygging. Du ønsker å ha en hyggelig kveld, og ha en god fest sammen, men etter et tap er det selvsagt vanskelig. Du klarer ikke å få tapet ut av tankene. Slikt sitter i noen dager. Derfor var det ekstra hyggelig med en god seier like før festen, og vi hadde en trivelig kveld, fortsetter Liverpools visekaptein.

– Vi har en god spillergruppe her. Alle trives i hverandres selskap, og vi gjør masse ting sammen utenfor banen. Vi tar med ungene våre på ting sammen, og slike ting også. Så samholdet i laget er veldig bra, og det bidrar trolig også til at vi klarer å avgjøre kamper sent, ved at vi tar et ekstra tak for hverandre.

Har vunnet både i Manchester og på Merseyside

Milner har opplevd å slå Manchester United 6-1 på bortebane med Manchester City, og nå har han også vunnet Goodison-derbyet på overtid med Liverpool.

– Det er vanskelig å sammenligne de to opplevelsene. Jeg har vært med på å vinne begge, og det er det viktigste, men seirene kom på så ulike måter. Begge var store opplevelser, der du vinner på bortebane mot naboen. Vi vant så overbevisende med City mot det laget som hadde dominert engelsk fotball de siste årene.

TØFFE TAK
TØFFE TAK  James Milner i aksjon i det 227. Merseyside-derbyet.

– Det å slå Everton på overtid er selvsagt også stort. Vi hadde noen slike kamper i fjor også, mot Dortmund og Norwich. Dette er den beste følelsen du kan han i fotball, når kampene har vært jevne og du føler lettelse over å ha tatt seieren på så dramatisk vis.

– Vi har en sterk tro innad i troppen nå. Jeg har sagt det helt siden jeg kom til denne klubben, at jeg ikke tror folk innser hvor god troppen vår er og kan bli. Denne sesongen begynner folk å skjønne det.

Ingen god fotballkamp

– Kampen mandag kveld var annerledes enn mange andre denne sesongen. Det kom aldri til å bli noen fin fotballkamp. Lokaloppgjørene er veldig annerledes enn de andre kampene i sesongen.

– Vi holdt det gående i annen omgang, og klarte å ta seieren. Vi fortsatte å spille, fortsatte å prøve på å gjøre de riktige tingene. Vi førte definitivt kampen i store deler av annen omgang. Jeg kan ikke huske at Everton var i feltet vårt særlig mange ganger. Vi spilte mest på deres banehalvdel.

– Vi fortsatte å prøve, fortsatte å spille på den måten vi ønsker å spille på, og til slutt ble vi belønnet, noe vi selvsagt er godt fornøyd med. Guttene viste tålmodighet, og vi ble aldri engstelige.

– Lokaloppgjør handler kun om å vinne, ta de tre poengene og få retten til å skryte av det.

– Du ønsker å spille bra. Du ønsker å gjøre en god kamp. Men til syvende og sist er seier det eneste som betyr noe, og det eneste folk bryr seg om. Måten vi vant på var herlig, og jeg tror fansen også setter større pris på å vinne på denne måten. Men vi tar selvsagt enhver seier i et lokaloppgjør, uansett hvordan de kommer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]