Dette skriver avisene:«Julegave på overtid»

Full jubel i borteseksjonen, da de røde feiret sin første seier på Goodison på fem år!

20. des 2016 kl 10.28 Einar Kvande

Sadio Manè ga alle kledd i rødt den fineste gaven de vil få denne uken, mener James Pearce i Liverpool Echo.

«Med en strålende måltyv-avslutning langt inne i overtiden, skrev Liverpool-vingen seg inn i derby-historien», slår Pearce fast.

«Dette så lenge ut til å bli en 0-0 kamp som ville bli raskt glemt, men plutselig ble lokaloppgjøret forandret til en dramatisk triumf som vil bli satt pris på lenge etter at kalkunen er blitt kald», fortsetter en Pearce i julemodus.

«For første gang på over fem år kunne Liverpool-supporterne feire en seier på andre siden av Stanley Park. Da Mané reagerte kjappest i det 94. minutt, og satte inn returen etter at Daniel Sturridge sitt lave skudd hadde truffet stolpen, fikk følelsene fritt utløp blant de 3000 bortesupporterne i Lower Bullens.»

Klopp ble historisk

Jürgen Klopp skrev også historie. Han ble den første Liverpool-manageren noensinne til å vinne sine to første kamper mot Everton.

«Fortjente Liverpool-seieren? Trolig ikke, etter å ha gjort så mange feil i en kamp uten særlig mye kvalitet. Seieren ble enda søtere av at Liverpool påførte Everton deres første hjemmetap siden mars, og reduserte Chelseas forsprang i toppen av Premier League til seks poeng.»

«Her var hellet på den modige sin side. Mange managere ville ha vært fornøyd med det de hadde da de røde så ut til å få med seg ett poeng. Men Klopp gikk for seieren. Han kastet innpå Daniel Sturridge, som er skadefri igjen etter å ha gått glipp av de fem foregående kampene med en muskelskade i baksiden av leggen, og Liverpool fyrte av noen sluttsalver som ga seiersmålet som alle Kopites var ute etter», skriver Pearce.

«Everton-supporterne forlot stadion i hopetall, mens Manés navn ga gjenklang rundt Goodison.»

Høy temperatur

Jürgen Klopp fikk en julegave på overtid, konstaterer Martin Samuel i Daily Mail.

Samuel gjør et poeng av at dette var nok et lokaloppgjør med høy temperatur.

«I første omgang var stemningen på tribunene fiendtlig, og det var også noen tøffe taklinger ute på banen. Mønsteret fortsatte i annen omgang, og kampen kokte over da Ross Barkley satte inn en farlig takling på Jordan Henderson, men bare fikk gult kort», skriver han.

RØD DIS
RØD DIS  Et bluss sørget for at himmelen ble farget rød over Goodison.

«En rød dis hang over Goodison Park etter sluttsignalet lød», skriver Oliver Kay i The Times.

«Den kom fra Liverpools feiring, og et bluss som ble kastet ut på banen i gledesscenene etter Sadio Manés vinnermål fire minutter på overtid. Seieren satt ekstremt langt inne, men Liverpool fortjente denne dramatiske derbyseieren som tok dem opp på andreplass i Premier League, seks poeng bak Chelsea», utbroderer Kay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]