Kan være tilbake i lett trening neste uke

Philippe Coutinho har for lengst kastet krykkene og jobber for å rekke hjemmekampen mot Manchester City på nyttårsaften.

16. des 2016 kl 23.53 Marius Rabben

– Det ville vært kult, responderer Jürgen Klopp, ifølge Liverpool Echo.

– Jeg vil ikke stoppe ham. For øyeblikket er han i god utvikling. Han har vært uten krykker siden West Ham-kampen, forteller manageren.

Ifølge lokalavisen trapper brasilianeren opp treningen neste uke, og kan returnere til «lett trening». Det vil ta litt ekstra tid før han kommer tilbake i normal trening med lagkameratene.

Det er Coutinho selv som har pekt ut oppgjøret mot Manchester City som comeback-målet. Selv har ikke Klopp noen planer om å forhaste 24-åringen tilbake.

– Vi får se. Jeg har ingen anelse for øyeblikket. Jeg haster aldri med å få en spiller tilbake. Jeg er den mest tålmodige personen i Liverpool. Jeg venter alltid på noen, sier han.

SLITER MED ANKELEN:
SLITER MED ANKELEN:  Joël Matip har måttet se noen kamper fra sidelinja grunnet smerter i ankelen, og er usikker til derbyet.

Vurderer Matip fortløpende

Samtidig bekrefter Klopp at Joël Matip ikke trenger noen operasjon. Stopperen har periodevis slitt med smerter i ankelen, og har måttet stå over noen kamper denne måneden.

– Det dreier seg bare om tid. Det behøves ikke operasjon. Det er ikke engang en risiko for det, sier Klopp.

– Alt handler om å avlaste skaden eller ei. Forsøk hver dag, eller gi det noen dager. Det er det vi har gjort. Mot West Ham var det mulig å spille, men ikke mot Middlesbrough. Mot Bournemouth var han involvert i troppen, og så valgte vi å ikke bruke ham.

– Sånn er det for øyeblikket. Det er ikke perfekt ettersom vi ikke har god tid, så man kan ikke si at «denne kampen er egentlig ikke viktig» eller noe. De andre gutta gjør en veldig god jobb, men vi må vente og se.

Matip utelukkes ikke mot Everton mandag, men Dejan Lovren spiller trolig sammen med Ragnar Klavan igjen hvis han ikke blir klar. 25-åringen trente ikke med laget fredag.

Det gjorde heller ikke Emre Can eller Daniel Sturridge, som begge kjemper for å bli involvert i derbyet. Klopp sa under sin pressekonferanse at han gjerne ser Sturridge få 20 minutter på Goodison Park om spissen kan trene som normalt i helga.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]