Kaster lys over treningsarbeidet

Philippe Coutinho avslører at Liverpool jobber veldig hardt for å få pasningsspillet til å sitte som det skal.

7. des 2016 kl 13.17 Einar Kvande

Philippe Coutinho kommer trolig ikke i spill igjen før etter nyttår, etter ankelskaden han fikk i kampen mot Sunderland. Brasilianeren letter imidlertid på sløret når det gjelder treningsarbeidet han og hans lagkamerater har utført denne høsten.

– Vi har jobbet veldig hardt med pasningsspillet vårt, fordi manageren liker en slik type spillestil, uttaler Coutinho til FourFourTwo.

– Noe vi øver veldig mye på er å slå tre korte pasninger, og deretter variere med en lang pasning. Vi repeterer ofte den øvelsen.

– En av grunnene til at vi gjør dette, er for at angriperne skal forsøke å komme seg fri fra oppasserne sine og åpne opp rom veldig raskt.

Mange repetisjoner avler selvtillit

Selv er Coutinho veldig godt fornøyd med hvordan dette har fungert i praksis ute på banen.

– Selvtillit spiller en viktig rolle ute på banen. Jeg tror vi får det gjennom repetisjon av kvalitetsøvelser, noe som gir deg tro på at det er mulig å overføre dette fra treningsfeltet til kampsituasjoner.

– Dersom vi bare får to eller tre sjanser i løpet av 90 minutter, må du føle deg trygg på at du kan ta den riktige avgjørelsen når den sjansen oppstår, og sette ballen i nota.

– Jeg tror ikke det finnes noen hemmeligheter. Du må bare trene mye på å ta disse avgjørelsene.

– Offensive midtbanespillere som meg må føle spilleglede. Med det mener jeg at vi må kunne drible i stor fart og få ting til å skje. Dersom vi repeterer dette hver dag, vil du komme i perfekt mental tilstand for å kunne være kreativ, avslutter brasilianeren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]