Pressekonferanse på MelwoodKlopp bekreftet at Matip dropper Afrikamesterskapet

Jürgen Klopp kunne bekrefte at Joel Matip har bestemt seg for å prioritere spill for Liverpool foran Afrikamesterskapet. Daniel Sturridge er ikke aktuell til kampene mot West Ham og Middlesbrough.

9. des 2016 kl 13.51 Einar Kvande

Om Matip og Afrikamesterskapet:

– Vi hadde den praten for noen uker siden. Spillerne må ta slike avgjørelser selv. Han har bestemt seg for at han ikke ønsker å dra, og det er bra for oss. Selvsagt er jeg glad for det. Dette er ikke noe klubben bestemmer. For Joel er det litt annerledes, da han vokste opp i Tyskland. Han er en god spiller, som har tilpasset seg engelsk fotball ganske raskt. Det har fungert bra for ham.

Om Liverpools tur til Barcelona:

– Det var det beste vi kunne gjøre etter å ha tapt en kamp. Det var bra for oss å få være sammen. Det er et fint sted. Solen skinte. Det føltes ganske varmt, og vi kunne se Barcelona-kampen. Spillerne har ikke så mye fritid, så de nøt timene de fikk i Barcelona. Jeg er virkelig glad på deres vegne. Det var bra. Vi har en intens periode med kamper foran oss nå, så det var viktig å ta vare på denne muligheten til et avbrekk. Vi benyttet tiden godt.

Om Loris Karius:

– Jeg har bare hørt at han har fått mye urettferdig kritikk. Jeg analyserte kampen, og det var åtte spillere som kunne ha forsvart seg bedre på det siste målet til Bournemouth, før Loris ble involvert. Selv de beste keeperne i verden gjør feil. De Gea gjorde en lignende feil nylig. Det finnes ingen perfekt oppskrift for spillerutvikling. Det hjelper mye å ikke lytte til kritikerne. Selv er jeg ganske god til det, og jeg håper han kan lære noe av meg på det området.

Om skaden til Daniel Sturridge:

– Jeg aner ikke når han vil være tilbake. Han har ikke begynt å trene igjen ennå. Han følte seg ikke 100% i går, men kanskje vil han trene ute igjen i dag - men ikke sammen med resten av troppen. Daniel er ikke glad for dette. Slik er livet som fotballspiller. Jeg må bare vente. Det er jobben min. Jeg kan ikke tvinge spillere som er skadet til spille. Det er ingen perfekt situasjon, ettersom Danny Ings og Philippe Coutinho også er ute med skader. Daniel er ikke aktuell for kampene mot West Ham og Middlesbrough. Jeg kan ikke tidfeste noe comeback. Hva er kampen etter Middlesbrough? Everton? Det hadde vært fint om han var tilbake til da, men jeg aner virkelig ikke. Vi må vente til spillerne er skadefrie igjen, og noen ganger må du vente litt lenger enn det også.

Om Bournemouth-kampen:

– Vi spilte godt nok til å vinne mot Bournemouth, men vi lot seieren gli ut av fingrene våre. Vi ble passive, og det er uvanlig for oss. På 3-1 slo vi en dårlig pasning, og de scoret. De utnyttet den situasjonen. Det var vår egen feil. Vi var ansvarlige for det som skjedde. Vi kunne ha forsvart oss bedre på alle målene mot Bournemouth. Vi tok feil avgjørelser, og gjorde ikke de riktige tingene. Vi har gjort dette tidligere, 500 ganger bedre. Vi kunne lett ha forsvart oss mot alle de fire målene, men vi gjorde det ikke. Vi har en klar regel: Vær spillbar eller beskytt målet. Men av og til får vi kontringer i mot oss likevel. Men vi kan forsvare oss bedre. Det fine er at alt ligger i våre hender, når det gjelder å rette på dette. Vi må bare gratulerer Bournemouth med seieren. Det var godt gjort av dem. Det var en veldig viktig seier for dem. Denne kampen hjalp oss med å forstå hva som er galt med vårt defensive spill noen ganger. Det er klart at mange vil mene mye om hva vi gjorde feil, men dette var bare en kamp.

Om West Ham-kampen på søndag:

– Vi skal være sinte igjen på søndag, og motiverte til å ta poengene. Men West Ham blir en tøff motstander. Det blir en interessant kamp. Ingen hadde forventet at West Ham skulle ligge slik til på tabellen som de gjør. De har hatt skader. Alle virker å være tilbake til kampen mot oss, men det er ikke noe problem. Vi ønsker å slå det beste laget West Ham kan stille med. De ønsker også å komme tilbake på vinnersporet. West Ham ønsker også poengene, og det gjør meg sint å bare tenke på det! Vi vil behøve hjelp fra alle inne på stadion.

Om Sheyi Ojos muligheter til førstelagsspill:

– Dersom han gjør det bra, er døren alltid åpen, og vi må se på alle våre muligheter. Det er opp til spillerne selv. Slik er det for alle spillere. Ojo må gjøre det bra først. Mine øyne og mine ører er alltid åpne.

Om Michael Beale som har forlatt Liverpool for å bli assistentmanager for brasilianske Sao Pualo:

– Jeg ønsker ham alt godt. Han har tatt på seg en veldig interessant utfordring. Jeg er ikke sikker på om jeg hadde gjort det! Jeg tror han tenkte mye på det før han takket ja. Vi kommer til å savne ham. Han gjorde en vidunderlig jobb her. Det blir et stort eventyr. Jeg hørte han sa at han kommer til å savne Liverpool FC og byen. Vi kommer også til å savne ham. Vi har ingen erstatter klar ennå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]