– Liverpool gjorde et røverkjøp

Jürgen Klopp hyller Liverpool-ledelsen for kjøpet av Roberto Firmino, som ble gjort før hans egen tid i klubben.

9. des 2016 kl 09.22 Einar Kvande

Liverpool betalte Hoffenhiem 29 millioner pund for Roberto Firmino sommeren 2015. Det mener Jürgen Klopp var meget vel anvendte penger.

– Det første jeg gjorde da jeg forlot Borussia Dortmund var å slette alle numrene på telefonen min, slik at jeg ikke kunne nå noen. Så jeg snakket aldri med noen, eller ga noen form for råd, om Firmino eller noen andre, siteres Klopp av Liverpool Echo.

– Ingen spurte meg om ham, men han var en spiller jeg syntes var en av de beste i Bundesliga. Så derfor ble jeg veldig overrasket når jeg så at Liverpool hadde kjøpt ham. Hvordan klarte de det?

– Liverpool var ikke på sitt aller beste på det tidspunkt, og andre klubber ville ha brukt mer penger for å få tak i ham, så jeg tenkte umiddelbart at dette var en svært god overgang for dem. Da jeg hørte om det, tenkte jeg at de hadde gjort et godt kjøp, for jeg føler meg ganske sikker på at klubber ville ha betalt mer for ham.

Godt speiderarbeid

Klopp mener at Liverpool kan takke sitt gode speidernettverk og rekrutteringsarbeid for at de fikk tak i brasilianeren.

– Premier League-klubber kan ikke ha et perfekt innblikk i Bundesliga, og Bundesliga-klubber kan ikke ha et perfekt innblikk i Premier League. Du kjenner til det som rører seg i Champions League, og spillerne som er i toppklassen, men det er så mange gode spillere rundt omkring som du ikke har sjanse til å vite om, for du kan bare se et visst antall kamper per helg

– Slik er det bare, og da Roberto kom til Liverpool tenkte folk: «Hoffenheim, hvor er det? Det der var mye penger.»

– Det er folk i Tyskland som ikke vet hvor Hoffenheim er, men dersom du spiller fotball der føler du at det et tøft sted å jobbe. Jeg vet hvilken god jobb denne speideren gjorde, eller hvem det nå var som fikk Roberto hit til den prisen.

– En flott totalpakke

Klopp forteller at han virkelig så frem til å jobbe med Firmino da han tok managerjobben i Liverpool i oktober 2015.

– Da jeg kom hit, visste jeg at jeg hadde en god spiller. Jeg så veldig frem til å jobbe med ham. Han er lykkelig her, så han bryr seg ikke om han får enda mer skryt eller anerkjennelse.

– Han er selvsagt veldig viktig for oss, fordi han kan spille i alle tre posisjonene i angrepsrekka i vårt system, og han kan også spille i rollen som nummer 8, slik som Gini, Phil og Emre også kan. Roberto er annerledes enn dem, men han kan spille der. Han er en veldig viktig spiller, som binder laget sammen. Han er en avslutter, en fighter, en forsvarer, og alt dette er viktig. Han er god på mange ting, og det er veldig viktig for oss.

– Han er en god lytter også, og veldig treningsvillig. Han liker å trene, han liker å lære, så det er et utmerket utgangspunkt. En flott totalpakke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]