– Må være mentalt sterk for å håndtere det

Simon Mignolet vet godt hvordan det er å bli benket i Liverpool, og tror Loris Karius kommer seg styrket gjennom opplevelsen.

16. des 2016 kl 00.23 Marius Rabben

Den 23-årige, tyske sisteskansen som ble hentet i sommer måtte vike for Mignolet mot Middlesbrough onsdag kveld, etter å ha spilt i ti strake ligakamper.

Følelsen av å bli fjernet som førstevalg er krevende, forstår Mignolet, som selv har opplevd under både Jürgen Klopp og Brendan Rodgers, men han taklet presset ved å beholde troen på egne ferdigheter.

– Blir sterkere av det

– Man kan bare snakke om det hvis man er keeper selv. Ingen individer er viktigere enn klubben, og det eneste som er viktig, er klubben, sier han, ifølge Daily Mail.

– Det vil ikke være hyggelig for Loris, men han er kapabel og profesjonell nok til å lære av det. Man er nødt til å være sterk mentalt for å håndtere det.

– Vi har en som Alex Manninger i klubben, og han har alt av erfaring. Han vet hva det vil si å være en keeper. Jeg er 28 år og har vært gjennom det. Jeg vet hvordan det er, og det er ikke godt.

– Men man blir bare sterkere av det, spesielt i en klubb som Liverpool. Én feil blir slått veldig opp ut av ingenting. Det viktigste er at vi plukker poeng.

Julemiddag for keeperne

Mignolet og Karius jobber med hverandre på trening, og Klopp har en rekke ganger snakket varmt om keepersituasjonen og konkurransen dem imellom. Samtlige Liverpool-målvakter hadde også sin årlige julemiddag sammen torsdag.

– Det er rundt ti stykker, inkludert alle ungguttene. Keepersamlingen er noe helt spesielt. Vi forstår situasjonen vår og hvordan det fungerer, sier Mignolet, som ikke vil uttale seg mer om vrakingen av Karius.

– Jeg ønsker ikke å snakke mye ettersom vi er lagkamerater, og vi må pushe hverandre. Jeg vil være stille og se på mine egne prestasjoner, forteller Mignolet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]