Før kamp i motstanderleiren:– Middlesbrough er bunnsolide defensivt

Ingen lag i nedrykkstriden slipper inn færre mål enn Middlesbrough.

14. des 2016 kl 14.36 Arve Corneliussen

– Aitor Karanka fokuserer på det defensive. Han har forandret 4-3-3 til 4-5-1 mot topplagene, og prøver å ligge dypt og kontre på dem. Jeg tror han kommer til å gå ut forsiktig mot Liverpool og, sier TV 2-kommentator Jørgen Klem.

Med 16 mål sluppet inn er Middlesbrough det fjerde mest gjerrige laget i Premier League – bare Southampton, Chelsea og Tottenham har sluppet inn færre.

– De er bunnsolide defensivt, så det blir tøft for Liverpool å bryte dem ned. Middlesbrough har et veldig godt kollektiv, og verken scorer eller slipper inn mye. Det er en stor mulighet for at det blir få mål i kveld, hvert fall fra Middlesbroughs side, sier han.

– Jeg tror vi får se et kampbilde der Liverpool har mye ball og prøver å styre kampen. De er ikke noe dårlig lag, så det blir ikke lett for Liverpool å vinne.

Toppscorer usikker

Med 13 mål på 15 kamper er Middlesbrough det laget som har scoret færrest mål i Premier League. Da hjelper det neppe at toppscorer Álvaro Negredo er usikker foran kveldens kamp.

– Han er en av de spillerne som har klasse, og kan plutselig fikse dem en seier om han spiller. Negredo har ikke vært veldig god til nå, men hvis det plutselig løsner kan han skyte dem oppover.

I Southampton-kampen var det Jordan Rhodes som spilte i Negredos skadefravær, og skal vi tro Klem bør ikke det få Liverpool-fansen til å skjelve.

– Rhodes har ikke levert, og har egentlig ikke vist noe som helst. Han var bra på nivået under Premier League, men ikke i Premier League. Middlesbrough mangler en utpreget målscorer i laget.

– 6-7 i målforskjell på hjemmebane vitner om et lag som scorer lite. De har ikke så mange stjernespillere. Det er helheten i laget som har vært bra når det har fungert.

Gode forsvarsspillere

I Middlesbrough-maskineriet er det midtstopper Ben Gibson som blir trukket frem av TV 2-kommentatoren.

– Gibson har jeg alltid likt, og er en spiller som har blitt med dem opp fra Championship. Han har tatt steget bra. Spillerne de har bakover er stødige, og Calum Chambers på utlån fra Arsenal er en bra Premier League-spiller han og.

Bak stopperparet vokter den tidligere Barcelona-keeper Victor Valdés buret. Etter en årrekke med skadeproblemer har han denne sesongen spilt 13 kamper i ligaen.

– Det er litt overraskende, men Valdés har klart seg bra i mål. De er gjerrige, men må begynne å vinne kamper og ikke bare spille uavgjort om de skal holde seg i Premier League.

Fornøyd supporterleder

Leder for Middlesbroughs norske supporterklubb, Henrik M. Høyer, er meget godt fornøyd med lagets innsats mot topplagene.

– Vi har vært veldig solide defensivt, og har ikke gått på store smeller slik lag rundt oss har gjort. Vi har tradisjon for å gjøre det godt mot topplagene, sier Høyer.

Hjemme på Riverside har de møtt to av topp-seks-lagene, og tapte de 0-1 for Chelsea etter et mål like før pause av Diego Costa. Chelsea maktet bare tre skudd på mål. Mot Tottenham tapte de 1-2, og slapp til fem skudd på mål.

– Vi har en helt annen innstilling når vi spiller mot topplagene. Det er bra å ta poeng mot de store, men vi må slå de andre og hvis vi skal holde oss lenge oppe, mener han.

Supporterlederen går ikke med på at de parkerer bussen i disse kampene.

– Det er ikke så gale. Vi har en mann på topp, og kjører på når det er muligheter for kontringer. For eksempel burde vi ha ledet 0-2 til pause borte mot Arsenal.

Savner Ramirez

Karanka utelukket i går at uruguayanske Gaston Ramirez blir klar til kveldens kamp. Det tror Høyer Middlesbrough vil merke.

– Ramirez er den som vil bli mest savnet. Vi har godt dekke for George Friend for eksempel, som kanskje er skadet i forsvar, men det er verre å erstatte Ramirez, mener Høyer.

Med fire målpoeng er det enn den tidligere Manchester City-spissen Álvaro Negredo som har plukket flere enn Ramirez, men også han er usikker til kvelden oppgjør.

– Negredo startet bra, så fikk han en formdupp, og så har han vært mye bedre de siste kampene igjen. Jeg tror han kan score 20 mål i ligaen om han finner formen. Mange supportere har troen på Jordan Rhodes som startet sist kamp, men vi trenger likevel å få Negredo tilbake.

Supporterlederen forteller at det ikke er noen store stjerner som tar mye plass i Middlesbrough – det er kollektivet som seirer.

– Det tror jeg er en stor fordel. Vi jobber bra sammen, og er bunnsolide bakover. Ben Gibson er nok vår viktigste spiller i midtforsvaret, men det er laget kollektivt som er vår fremste styrke.

I kveld kan det bli gjensyn med Stewart Downing, men vingen som nå har rukket å bli 32 år har ikke startet en kamp siden 5. november. Daniel Ayala har heller ikke vært fast på laget.

– Downing var god forrige sesong, men nå har han ikke fått spille så mye. Det er hard kamp om plassene og en del rullering på laget, men jeg tror han er bra å ha i garderoben. Ayala var strålende i fjor, og jeg vil heller ha han som stopper og Chambers som back.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]