– Mignolet står mot Everton

Dette sa Klopp under dagens pressekonferanse.

16. des 2016 kl 13.56 Lars Frøsland

Om Everton-kampen:

– Kampen er veldig, veldig viktig. For meg er dette første gang på Goodison Park. I går så jeg Creed, og det var mitt første inntrykk av Goodison Park.

Om motivasjon:

– Motivasjonen sier seg selv. Jeg vil ikke avsløre for mye av hva jeg sier. Det som er viktig er det vi gjør på banen. Atmosfæren blir nok intens. Det er vår jobb å holde supporterne deres så stille som mulig.

Om keeperduellen:

– Jeg vil ikke endre keeper hver kamp. Mignolet vil stå i mål. Det er mye press nå. Jeg vet hvor fantastisk Karius er, men det holder ikke at bare jeg vet det. Mignolet stod veldig bra. Jeg tar aldri endelige avgjørelser om spillerne mine. Jeg er ansvarlig for at spillerne mine kan yte maksimalt. Av og til er jobben min å beskytte spillerne.

– Jeg vet hvordan dette er, men jeg er ikke interessert i å snakke så mye om det. Vi gjorde endringen fordi Mignolet er i strålende form.

Om hva derbyet betyr for Klopp:

– Det er ikke så viktig, men jeg er endel av Liverpool FC. Jeg liker hvordan byen lever med disse to store klubbene. Jeg har aldri hatt noe problemer med Everton-supportere – de er hyggelige folk. Dette er en kamp for oss, og vi må respektere det. Jeg er god til å tilpasse meg kamper. Jeg er i humør for slike kamper. Fotball er ikke det viktigste i livet, men mandag kveld er det nok det i Liverpool.

Om Daniel Sturridge sin skade:

– Han kan kanskje blir klar. Jeg kan ikke si noe nytt. Han er nærmere å trene med laget, vi kan kanskje involvere ham i dag eller i morgen. Han vil uansett ikke være 100 prosent, men å ha Sturridge i 20 minutter ville være fantastisk.

Om Can:

– Emre Can er på god vei. I går kjente han ingen smerte.

Om Matip:

– Vi har ikke tatt en endelig avgjørelse hvordan vi håndterer skaden hans. Det er litt rart: han har vondt, men det er egentlig ingen vanlig skade. Han var delvis med på treningen før Middlesbrough, men han sa at han ikke kunne sprinte, og da var det ikke aktuelt å bruke ham.

Om minner Merseyside-derbyet:

– Jeg så 1-1-kampen da Danny Ings og Romelu Lukaku scoret. Det var bra, jeg likte det. Jeg har ikke sett veldig mange av disse kampene, men jeg kjenner godt til hvor store rivaler de er. Jeg har møtt noen legender av begge lag, og det var interessant. Jeg er en stor fan av fotballhistorie. De har spilt mange store kamper mot hverandre. Begge lagene viste flott karakter på reaksjonene på Hillsborough. Jeg elsker det. Det var flott.
Vi er Liverpool, det har ikke så mye å si hvor vi vinner. Vi vil vinne.

Om Middlesbrough-kampen:

– To-tre kamper før den kampen snakket vi om baklengsmål, tapet mot Bournemouth, uavgjortkamper... Jeg visste at vi måtte gjøre noen endringer. Vi har en god base, og vi kan stole på oss selv. Vi er i god form.


Om Creed-filmen:

– Jeg var på julebordet med Chapel Street-folkene, og da jeg kom hjem var det ingenting å gjøre. Vi ville se en film, Creed. Det var mitt førsteinntrykk av Goodison Park. Jeg har tidligere sagt at jeg prøvde å motivere spillerne med historien om Rocy Balboa, men så skjønte jeg at spillerne aldri hadde hørt om ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]