Nye løgner belyst i Hillsborough-dokumentar

Se dokumentaren her.

13. des 2016 kl 09.52 Arve Corneliussen

«Sir Dave Richards, som senere ble direktør i Sheffield Wednesday, var en av dem som vitnet til The Suns historie om at Liverpool-supportere krenket en død kvinne på Hillsborough», skriver Liverpool Echo.

ITV-dokumentaren beviser imidlertid at Sir Dave kom med falskt vitnemål – den detaljerte beskrivelsen hans av kvinnens klær matchet ikke med noen av de syv døde kvinnenes.

Dokumentarens reporter, Peter Marshall, var tilstede på Hillsborough som Liverpool-fan. Han har funnet nye bevis for hvordan løgnene ble spredt og hvordan de berørte ble behandlet.

Dokumentaren beviser også at personen bak et anonymt tips til The Sun var Cherry Daniels. Hun ble født Cherry Sumner, og var datteren til sjefinspektør på Hillsborough, David Sumner.

David Sumner jobbet den dagen med Gordon Sykes, som var The Suns kilde til saken. Bak kilden ble det sagt at vitner støttet Sykes' forklaring, men i dokumentaren kommer det frem at en av dem var Sir Dave Richards.

– Plutselig finner vi ut, 20 år senere, at et viktig bevis ikke betyr noe på grunn av forholdet mellom vitnet og politiet, sier professor Phil Scraton i dokumentaren, ifølge Liverpool Echo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]