Optimistisk på Liverpools vegne

Brendan Rodgers regner med å se de røde spille en sentral rolle i tittelkampen denne sesongen.

7. des 2016 kl 22.18 Marius Rabben

Den tidligere Liverpool-manageren, som nå leder Celtic, tror merseysiderne nyter godt av å ikke spille i Europa denne sesongen, i likhet med da de kom to poeng bak Manchester City i 2014.

– De var bare veldig uheldige (mot Bournemouth). Jeg syntes de var glimrende i første omgang. Man får 3–1, jeg har hatt liknende kamper der selv, hvor vi så ut til å være i kontroll, og så taper man, sier Rodgers til talkSPORT.

– Tror de kommer veldig nærme

Nederlaget var Liverpools første siden de gikk på en smell i Burnley i august.

– Spillerne som var der da jeg var der, har mer erfaring nå, forteller Rodgers, og trekker frem Philippe Coutinho, Jordan Henderson og Lucas Leiva.

– Nå har de én kamp i uka, de kan virkelig fokusere, og jeg tror de kommer veldig, veldig nærme (ligagullet).

– Som jeg har sagt før: Jürgen har gjort det glimrende. Han har virkelig fått dem til å fungere, fått dem fokuserte, og de har god kvalitet i stallen, så jeg er sikker på at de har en stor sjanse.

Tviler på Dembélé-salg i januar

Inn mot januarvinduet har Jürgen Klopp og de røde som vanlig vært linket til en rekke spillere. Blant de heteste er Celtic-spissen Moussa Dembélé.

20-åringen kobles riktignok til flere enn Liverpool, men Rodgers forventer ikke salg av spilleren de kjøpte i sommer.

– Nei, jeg tror ikke han drar i januar. I Celtic vet du hvordan det er. Vi vet hvordan det er. Hvis vi får en skikkelig talentfull spiller, er syklusen kanskje et par år her, forklarer han.

– Du kan se på (Victor) Wanyama, Virgil van Dijk, Ki (Sung-yueng). De kom opp hit, og dette er en strålende plattform for dem til å demonstrere kvalitetene sine, men så er sannsynligheten at de får et bedre tilbud, finansielt, og drar sørover.

– Med Moussa tror jeg det hele tiden har vært sånn, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]