Dette skriver avisene:«Panikken satte inn, og troen forsvant»

Engelske aviser mener at Liverpool fikk en realitets-sjekk på Vitality Stadium søndag ettermiddag.

5. des 2016 kl 09.34 Einar Kvande

James Pearce i Liverpool Echo mener dette var et smertefullt steg tilbake for alle Kopites. Supporterne har blitt vant til at Liverpool spiller med masse selvtillit i Premier League denne sesongen. 15 kamper på rad uten tap har tatt forventningsnivået til nye høyder, men på en kald ettermiddag på sydkysten kom alle røde brutalt ned på jorden igjen.

– Den sterke ryggraden som Klopp har jobbet så hardt for å få på plass i sitt lag lå strødd i fillebiter etter en kaotisk avslutning på kampen, som førte til at Bournemouth tok sin første seier over Liverpool på ti forsøk, konstaterer Pearce.

– Gjestene falt sammen på alarmerende vis, og betalte prisen for det. Dette var St Mary's i mars om igjen. Liverpool ledet 3-1 med et kvarter igjen å spille. De cruiset mot en seier som ville ha tatt dem opp på andreplass, poenget bak Chelsea.

– Liverpool måtte bare holde hodet kaldt, og ikke gjøre noe dumt. Men de sprakk fullstendig etter at Ryan Fraser hadde redusert.

Innbytter Fraser inspirerte Bournemouths comeback i andre omgang

Jeremy Wilson i Telegraph mener også at innbytter Fraser var sentral i å snu denne kampen.

– Liverpool ledet 2-0 etter 22 minutter, og denne kollapsen minnet om hvordan de ga fra seg en 3-0 ledelse på katastrofalt vis mot Crystal Palace i 2014. På et eller annet merkelig vis forlot Liverpool Dorset uten poeng, slår Wilson fast.

Dermed er Anfield-klubben nede på tredjeplass i Premier League.

– Problemet for manager Jürgen Klopp var Liverpools forsvarsspill, og spesielt den lite overbevisende keeperen Loris Karius, som ga Bournemouth det dramatiske vinnermålet da han fomlet på Steve Cooks skudd, og lot den utlånte Chelsea-spilleren Nathan Ake sette inn returen, skriver Wilson.

Asterix og Obelix lekte seg med romerske soldater

Bournemouth kjempet seg inn i kampen igjen, og fikk tidevannet til å snu mot Liverpool, skriver Oliver Kay i The Times.

– Jürgen Klopp beskrev før kampen Bournemouth som «en liten landsby som alltid kjemper seg tilbake, slik som Asterix og Obelix», og fikk mer rett i det enn han ønsket. Men det ekstraordinære comebacket ble godt hjulpet av Liverpools forsvarsspill, som best kan sammenlignes med de romerske soldatenes innsats i nevnte tegneserie, utbroderer Kay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]