Før kamp i motstanderleiren:Sammenligner Bournemouth med Barcelona

Supporterleder André Fayen mener spillestilen minner om den Pep Guardiolas lag har.

2. des 2016 kl 17.12 Arve Corneliussen

– Vi prøver å spille på samme måte som Pep Guardiola-lagene. Selv mot topplagene prøver vi å ha ballbesittelse, og det har vi blant annet sett mot begge Manchester-lagene, forteller Bournemouths supporterleder, André Fayen.

I forrige kamp borte mot Arsenal hadde Bournemouth 48 prosent ballbesittelse, på tross av at de tapte 3-1. Til sammenligning hadde Liverpool 49 prosent i kampen på Emirates. Mot Manchester City på Etihad hadde de ballen i 36 prosent av kampen, mens det ble 47 prosent hjemme mot Manchester United.

– I de kampene har vi sett at vi skal spille ut bakfra, uansett hva. Mot Liverpool tror jeg ikke vi kommer til å klare å ha ballen så mye, men vi kommer til å prøve. De beste mulighetene våre er nok på kontringer og dødball, forklarer han.

Usikre forsvarere

Med 51 prosent ballbesittelse i gjennomsnitt er Bournemouth det laget på nedre halvdel av tabellen med mest ballbesittelse. Fayen mener at alle spillerne ikke er like godt rustet for spillestilen.

– Forsvarsfireren vår er ikke egnet til det, og det er vår største svakhet. De er rett og slett ikke gode nok med ball. Ofte blir det stygge resultater, og ofte slipper vi inn på grunn av en dum personlig feil, sier supporterlederen.

Blant annet tok Arsenal ledelsen i forrige kamp, da Alexis Sanchez plukket opp et løst tilbakespill fra midtstopper Steve Cook.

– Jeg liker likevel stilen. Det er den måten vi har rykket opp på, og det er veldig gøy at det går an å vinne kamper slik i Premier League. Eddie Howe er en av verdens mest spennende managere, og jeg er bare redd vi mister han snart, sier han.

OVERGANG:
OVERGANG:  Forrige gang Liverpool spilte på Dean Court noterte Jordon Ibe seg for en målgivende pasning. I sommer ble han solgt til Bournemouth for £15M.

Liverpool-kjøp

Denne sommeren solgte Bournemouth en av Howes mest betrodde menn, Matt Ritchie, ned et nivå til Newcastle. De erstattet ham med Jordon Ibe.

– Ibe er spennende. Han har ikke stått til forventningene ennå, og som i Liverpool ser vi at det er en diamant som må slipes. Vi får se om Howe kan få det til. Da kan han i så fall bli en landslagsspiller, mener Fayen.

– Jeg hadde håpet han skulle skape mer målsjanser. Han blir nok danket ut av laget om han ikke hever spillet, for på benken har vi Stanislas som skaper voldsomt mange sjanser når han spiller. I Ritchie mistet vi en av våre beste spillere, og han har blitt erstattet av en som ikke har slått til ennå. Det er jo ikke så bra.

Brad Smith fikk sin Premier League-debut mot Arsenal grunnet skader i forsvarsfireren.

– Han er spennende, men jeg tror ikke han er klar for den beste elleveren ennå. Vi har ikke sett så mye til han, men på venstreback har vi så god bredde at jeg ikke ser for meg at han skal få mye spilletid, sier han.

Toppscorer tilbake

Callum Wilson mistet store deler av fjorårssesongen med skade etter å ha imponert stort i starten. Blant annet scoret han hat-trick mot West Ham. Nå er han Bournemouths toppscorer, med fire mål på elleve starter.

– Wilson er helt klart den spilleren jeg har mest tro på, men jeg hadde håpet han skulle score mer enn han har gjort til nå. Han har ikke spilt slik han gjorde før skaden. Hvis vi ikke får mer ut av ham, synes jeg vi bør hente inn en utfordrer i januar, sier Fayen.

Bak ham på banen er Joshua King fast inventar i førsteelleveren, og står med to mål og én målgivende pasning så langt denne sesongen.

– King er enormt viktig for oss. Han skaper ubalanse i motstandernes forsvar og jobber hardt, men også han scorer for lite mål og var bedre forrige sesong enn denne. Han ser bedre ut hver uke, så han er nok nær forrige sesongs nivå.

På tross av den offensive spillestilen har Bournemouth slitt med å score – de står med 15 mål på 13 kamper. Seks av dem kom mot Hull, og bare to ligakamper har de scoret mer enn ett mål.

– Jeg hadde håpet vi skulle kjøpe en spiss i sommer. Det er kantspillerne vi lever på, men jeg skulle gjerne hatt inn en til der og. Det er mye likt nivå på alle vi har, mener han.

Tvilsom keeper

Det er ennå uvisst om førstekeeper Artur Boruc rekker kampen. Supporterlederen er ikke særlig positiv til reservekeeperen.

– Adam Federici har såpe på hanskene. Jeg er har ikke veldig lyst til å ha ham i mål. Jeg håper virkelig Boruc er tilbake, sier Fayen.

Fayen mener bredden på venstreback gjør savnet av Charlie Daniels minimalt. At arbeidshesten Andrew Surman er ute synes han er verre.

– Surman er fin å ha på midtbanen. Han er en av dem som løper mest i Premier League, og er en pasningsikker spiller. Det er han vi virkelig savner mot Liverpool av utespillerne. Jeg tipper erstatteren blir Dan Gosling. Han og jobber hardt, men er ikke like god med ballen, mener han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]