Transfervindu, Sturridge og allsidige spillere:Slik skal Klopp erstatte Sadio Mané

Jürgen Klopp holder døren åpen for et nytt kjøp i januar, men gir inntrykk av at det er ikke noe han mener troppen er avhengig av.

23. des 2016 kl 17.12 Torbjørn Flatin

Liverpools manager ga på dagens pressekonferanse inntrykk av at han ikke hadde en spillertype som kunne gå direkte inn og erstatte Sadio Mané, men at han har nok variasjonsmuligheter i troppen til å dekke det tapet som laget toppscorer vil etterlate seg når han reiser til Afrikamesterskapet i januar og februar.

- Hvilken type spiller er Sadio? Han er en ving, en veldig offensiv spiller, en fremragende spiller som kan spille i mellomrommet, som kan gjøre alt, forklarte Jürgen Klopp på Melwood.

- Vi har ikke fem andre vinger, men hvis vi hadde hatt fem andre vinger allerede, da kunne vi ikke hatt det laget vi har for øyeblikket og den atmosfæren vi nyter hvor alle føler seg viktige. Vi har vært litt uheldig med skader på feil tidspunkt, men vi kan benytte ulike systemer og mange av våre spillere er virkelig allsidige. Det er noe vi må benytte oss av.


Forsiktig med Coutinho

En mulighet er å sette inn Daniel Sturridge, og hvor Divock Origi kan flyttes fra spiss til ving eller Adam Lallana kan flyttes frem fra sin nåværende rolle som indreløper. Klopp antydet imidlertid i dag at det er lite trolig at Sturridge vil starte mange kamper fremover.

- Han er i god form, men hvordan er det mulig for ham å være i like god form som de andre spillerne? Vi vet hva han er i stand til, men det spilles mange og intense kamper og vi må håndtere det slik at vi får mest mulig ut av ham.

En annen mulighet er Philippe Coutinho, men Klopp var ikke optimistisk med tanke på å få se «Phil» tilbake på banen før nyttår. Etter jule- og nyttårskamper mot Stoke, Manchester City og Sunderland i Premier League, venter FA-Cup mot Plymouth og første semifinale i Ligacupen mot Southampton. En kalkulert gjetning vil være at Coutinho kommer på banen i en eller begge cupkampene, og kan være helt kampklar til storkampen mot Manchester United 15. januar.

Vanskeligere marked

En tredje løsning er å kjøpe en spiller, noe Klopp også er åpen for.

- Sadio vil være borte, noe vi var klar over da vi kjøpte ham. Det er mye vi kan gjøre og en løsning, under spesielle omstendigheter, er å gå ut på transfermarkedet. Hvis du ikke har store skadeproblemer og har behov for spillere der og da, da bør du gjøre slik du ville gjøre på sommerstid, fortsetter Klopp og antyder at klubber vil være mer motvillige til å selge en av sine beste spillere midt under en sesong.

- Vi har allerede begynt å planlegge for sommeren, og kanskje kan vi bringe disse to vinduene sammen og gjøre det rette valget til riktig tid? Hvis ikke, vil vi ikke foreta oss noe nå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]