11 måneder siden siste tap:Stoke var siste lag som vant på Anfield

Liverpool er ubeseiret under de 22 siste kampene i alle turneringer foran The Kop, og på de 15 siste ligakampene hjemme, uten at Jürgen Klopp tenker så mye på det.

23. des 2016 kl 20.55 Torbjørn Flatin

Mandag er det 11 måneder siden Liverpool sist tapte foran egne fans. Skjønt tap, 0-1 mot Stoke i semifinalen i Ligacupen sendte likevel de helrøde videre til finale i Ligacupen etter straffespark-konkurranse. Det er neppe særlig mange røde fans som erindrer mye av det tapet i dag.

Da er det nok verre med 0-1 mot Manchester United halvannen uke tidligere, 17. januar 2016. En sen scoring av Wayne Rooney sørget for det siste hjemmetapet i Premier League under Jürgen Klopp.

Det gir 9 seire, 6 uavgjort og 0 tap på de siste 15 i ligaen, og 15-7-0 hvis en også regner cupspill.

Manager Klopp sier at han ikke tenker noe på statistikk, men la på pressekonferansen før kampen mot nettopp Stoke 3.juledag ikke skjul på at det er viktig å ha gjort Anfield til et fort igjen.

- Årsaken har vært kvaliteten til spillerne og atmosfæren på stadion, forklarer Klopp om den positive resultatforandringen på eget gress.

- Det var noe vi tenkte på helt fra starten av, at vi måtte prøve å skape vår hjemmebane til å bli et fort. Det skal være virkelig vanskelig å spille mot LFC på Anfield. Jeg mener vi har sørget for det, selv om det fortsatt er en del å gå på.

- Det er ikke viktig hvem som var det siste laget som slo oss, jeg bryr meg ikke om slik statistikk. Trolig er det slik at en del folk tror at vi allerede har sikret poengene, men dette er sesongens viktigste kamp siden det er vår neste kamp.

- Stoke vil ha den samme tankegangen og det vil være en viktig kamp som vi ser fram mot. Atmosfære forandrer alt, slik at forhåpentligvis har våre supportere fått ladet batteriene, fulle av god mat, og på sitt beste humør. Gi alt dere kan!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]