Tre kjappe før Merseyside-derbyet

Redaksjonen diskuterer Mignolet, endringer og Everton før mandagens storkamp.

18. des 2016 kl 16.03 Lars Frøsland

Mignolet fikk sjansen etter en tøff periode for Karius. Hvem mener du bør vokte buret mot Everton?

Tore Hansen:
Jeg har hele tiden sagt at Simon er en bedre keeper enn det mange røde har hevdet de siste årene, og slik det har blitt er det eneste naturlige at han fortsetter mellom stengene. Jeg ble overrasket da Klopp vraket ham i høst, og jeg ble også overrasket over at Klopp satte han inn på laget igjen. Samtidig forstår jeg de faglige vurderingene til manageren. Problemet er imidlertid at det ikke fungerte for Karius og per dags dato fremstår Mignolet som en mer stødig og sikker mann på streken.

Marius Rabben:
Når byttet først er gjennomført, og det ble en god opplevelse for Mignolet på Riverside, er det fornuftig å fortsette slik. Klopp har fortalt at han ønsket å gi 23 år gamle Karius et avbrekk fra presset, og i et lokaloppgjør på bortebane en mandag kveld ville det gitt lite mening å plutselig kaste ham inn igjen.

Einar Kvande:
Jeg føler jeg møter meg selv i døra her. Jeg var blant de som ropte høyest på et keeperskifte i høst, men Karius har slitt med omstillingen til engelsk fotball på en måte som minner meg om De Geas første måneder hos våre rivaler i øst, og jeg tror Klopp gjorde et fornuftig valg når han konkluderte med at presset nå kunne bli for mye for den unge tyskeren. Dersom Mignolet fortsetter å prestere på samme nivå som mot Middlesbrough, er jeg ikke bekymret i det hele tatt. Belgieren var virkelig på tå hev på Riverside, så jeg går for ham på Goodison også. Han har mest selvtillit av de to for øyeblikket, og da blir valget enkelt foran et lokaloppgjør.

LFC fikk en etterlengtet seier mot Middlesbrough. Hva var det som klaffet nå, som ikke fungerte mot Bournemouth og West Ham – og bør Klopp gjøre noen endringer til møtet med Everton?

Tore Hansen:
Nei, jeg synes ikke det er noe å justere på laget som spilte mot Middlesbrough. I praksis er det egentlig bare skader som fremtvinger endringer nå - laget virker veldig satt. Det er en styrke og noe som har løftet oss denne sesongen. Vi har blitt en sterk enhet på 13-14 spillere som alle er sterke i troen og stoler på hverandre. Det er lenge siden LFC har fremstått på den måten. Bournemouth var for meg et "freak result" - preget av personlige tabber og noe som forhåpentligvis ikke skjer igjen denne sesongen. West Ham ble en annen type kamp. Vi slet med å ha kontrollen og styre tempoet på eget gress. Det ble til tider for mye Hawaii. Samtidig tror jeg vi har lært en del fra disse kampene. Vi er fortsatt et ungt mannskap og nokså "nytt" lag. Feil vil skje i løpet av sesongen. Håper dette var vår downperiode - og vi slår skikkelig tilbake når lag som Everton, City og United straks venter.

Marius Rabben:
De klarte å kontrollere kampen til en viss grad etter å ha tatt ledelsen, i motsetning til de siste ukene, og tillot Middlesbrough svært lite utover i kampen. I tillegg stemte rytmen, eller flyten, i spillet markant bedre. Som Lallana uttalte etter kampen, har det vært en ny læring å måtte fungere uten Coutinho på laget. Den eneste klare endringen foran Everton-kampen avhenger av om Matip blir klar.

Einar Kvande:
Jeg følte vi spilte mye mer med hodet etter at vi tok ledelsen mot Middlesbrough enn i de to foregående kampene. Klopp prater mye om balanse i laget og å beskytte eget mål, og der var vi mye flinkere på Riverside, hvor vi roet ned og holdt ballen i laget, og lokket vertene frem på banen, samtidig som vi hadde mye bedring sikring bakover på egne overganger. Klarer vi å følge den oppskriften på Goodison også, vil vi være på god vei til tre nye poeng. Jeg tror ikke Everton-forsvaret er gode nok til å hamle opp med angrepsrekka vår, så mye av nøkkelen i derbyet vil ligge i å holde tett bakover. Ragnar Klavan klarte seg meget bra i Middlesbrough, men det vil likevel være naturlig å kjøre Joel Matip inn i forsvarsrekka igjen om han blir skadefri til denne kampen, basert på de gode resultatene vi har med han i midtforsvaret denne sesongen.

Everton ligger 11 poeng bak Liverpool. Hvilken trussel utgjør den blå naboen pr. dags dato – og hva må til for at Liverpool skal vinne mandag kveld?

Tore Hansen:
Slike lokaloppgjør lever litt sitt eget liv. Derfor blir det litt annen type kamp enn en vanlig bortekamp. På den måten er også Everton en større trussel enn tabellposisjonen tilsier. Kanskje var det bare bra at de fikk seieren mot Arsenal, for å ta vekk litt av presset? Jeg så kampen de spilte mot Watford nylig og bortsett fra de siste 15-20 minuttene fremstod de veldig bleike. Slik blir det ikke mandag kveld på eget gress mot røde naboer. Jeg håper vi kommer raskt i gang med spillet vårt og unngår personlige feil bakover. Men det blir nok et tett oppgjør med mye duellspill og kanskje færre mål enn snittet vårt denne sesongen?

Marius Rabben:
Everton fyrer alltid opp når Liverpool er på besøk, og publikum kommer som vanlig til å pushe spillerne på grensen i alle dueller. Seieren mot Arsenal kom dessverre veldig beleilig, og begge lags tabellplassering har for vane hatt liten betydning i derbyene. Men Liverpool skal være betraktelig bedre om de ikke lar seg rive med. Everton viste klare svakheter mot Arsenal, særlig før pause, og treffer Liverpool med høyt tempo og kombinasjonene i angrep, samt at de ikke lar vertene få trykke på med fansen i ryggen, blir jeg overrasket om det ikke blir borteseier.

Einar Kvande:
Disse kampene lever sitt eget liv - det er vel slik floskelen lyder. Her har tabellsituasjon og plukkede poeng tidligere denne sesongen null betydning. Merseyside-derbyet blir ofte avgjort på innsats og evnen til å holde hodet kaldt i avgjørende situasjoner. Dette er kamper hvor røde kort vises hyppigere enn til vanlig, noe som selvsagt kan få stor betydning for kamputfallet. Nøkkelen til at de røde skal vinne kampen tror jeg blir å være påskrudd, men ikke overtent. Samtidig blir det viktig at forsvarsrekka vår klarer å holde Romelu Lukaku i sjakk. Da vil de rødes overlegne kvaliteter spiller for spiller gjøre resten av jobben, håper jeg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]