Før kamp i motstanderleiren:Tror på parkert buss igjen

Sunderlands supporterleder er godt fornøyd med prestasjonene i 2-0-tapet på Anfield, og tror kampbildet blir likt i ettermiddag.

31. des 2016 kl 15.29 Arve Corneliussen

– Fem sjettedeler av kampen på Anfield ble gjennomført på en glimrende måte. Vi lå lavt, hindret Liverpool i å spille spillet sitt, og de skapte ikke så mange sjanser, sier leder for Sunderlands norske supporterklubb, Stein-Håkon Nes.

Liverpool slet lenge med å få hull på byllen hjemme mot Sunderland, inntil Divock Origi skrudde ballen i det lengste hjørnet med et kvarter igjen på klokken.

– Vi gikk ut for å parkere bussen, og hindret lenge det laget som har scoret flest mål i Premier League i å score. Jeg tror det blir mønsteret igjen denne kampen, og at vi vil ligge lavt og prøve å kontre på dem.

Pickford ute

Jordan Pickford, som blant annet ble innkalt til Englands landslagstropp i oktober, er ifølge BBC ute i seks til åtte uker med en kneskade. Dermed er det den opprinnelige førstekeeperen, Vito Mannone, som skal stoppe Liverpool.

– Han var førstevalg i starten av sesongen, før han ødela armen. Laget blir ikke svekket av å ha Mannone i mål.

En annen kar som heller ikke spilte Anfield-kampen, er tidligere Liverpool-spiller Fabio Borini. Han høster Nes' lovord.

– Et pluss i desember er at han og Sebastian Larsson er tilbake fra skade. På sitt beste er Borini helt genial, og jeg synes det er litt merkelig at han ikke fikk flere sjanser i Liverpool.

Italieneren returnerte fra skade mot Chelsea i midten av desember, og kampen mot Burnley på nyttårsaften ble hans sjette for sesongen. Hans eneste mål kom borte mot Manchester United.

– Han står på og jobber som bare juling. Han er en propell enten han spiller spiss eller på kanten, og det er sånt fansen liker. I tillegg har han en veldig høy teknisk utførelse på det han holder på med, mener supporterlederen.

Skadekrise

Med ti førstelagsspillere ute er det bare Watford som har flere skader enn Sunderland, ifølge premiernjuries.com. Som om det ikke svei nok å tape 4-1 i nedrykkskampen mot Burnley, gikk Lamine Koné og Victor Anichebe ut med skade.

Begge to er usikre foran dagens oppgjør.

– Den eneste tabellen vi har ledet denne sesongen er skadetabellen. Spesielt midtbanen har vært utsatt, og det har ført til at forsvarsspillere har spilt der. Derfor har vi slitt med å føre kamper mot lag lavere på tabellen.

Med den lange skadelisten håper Nes' at David Moyes vil se mot den yngre garde når han setter opp laget.

– U23-laget vårt kjemper i toppen av tabellen, og vi har flere lovende talenter. Den eneste midtbanespilleren som var på benken mot Manchester United, var 17 år gamle Elliott Embleton. Han er helt fantastisk, og jeg mener han har et større repertoar enn Jordan Henderson. Det er meget mulig han får et innhopp i dag.

Sunderland spilte også forrige kamp på nyttårsaften, og har dermed bare et par timer mer hvile enn Liverpool i banken.

– Jeg tror det skal gå fint. Liverpool har og sine skader, så det er likt for begge lag. Det er litt avhengig av taktikken, men jeg tror ikke han kommer til å hvile noen spillere.

Riktig mann

En grusom start gjorde at Sunderland bare plukket to poeng de ti første kampene. De ni siste kampene har de plukket tolv poeng, og dermed er det bare to poeng opp til trygg grunn.

– Under normale omstendigheter ville han ha fått sparken med den starten. Alle kan se at det blir vanskelig når han har nesten et helt lag ute med skade, og i tillegg har han vært direkte uheldig i enkelte kamper.

Ifølge Wikipediahar sju managere ledet klubben siden 2012/13-sesongen, inkludert Kevin Ball som bare ble betegnet som midlertidig manager.

– Det er første gang en manager har fått så mye tid i Sunderland. Noen supportere vil alltid ha manageren ut når noe er galt, men Moyes kom for å skape et yngre lag. Det har han greid, og han trenger mer tid.

– Jeg tror han er riktig mann. Han er ærlig og seriøs, og vet hva han holder på med. Han har ikke fått redskapene til å fungere, så får vi se hva som skjer dette overgangsvinduet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]