Tre viktige ligakamper på under en uke:- Vi er bedre forberedt enn i fjor

Jürgen Klopp er fortsatt oppgitt over kort hvile mellom nyttårskampene mot Manchester City og Sunderland, men er klar for en kamp.

26. des 2016 kl 00.26 Torbjørn Flatin

- Det er en periode som kan gjøre det, men jeg er en type som tror at det er mulig å snu dette rundt, sier Jürgen Klopp på spørsmål om dårlig form under jule- og nyttårskampene kan ødelegge tittelambisjoner.

- Det er det samme for alle lag, eller nesten alle lag. Vi må komme oss gjennom det og hvert lag vil gjøre sitt beste og på sin måte for å kunne ende på toppen av tabellen, forklarer Liverpools manager videre til The Guardian. – Det er vanskelig, men ikke umulig, og så lenge det ikke er umulig er jeg klar for en kamp.

- Vi er bedre forberedt enn i fjor, men da hadde vi bare vært sammen i tre måneder og det var min første kamp 2.juledag. Det var ikke første gang jeg var med på kamp hver tredje dag, men nå kjenner vi hverandre mye bedre.

Lite hvile

Jürgen Klopp har tidligere uttrykt sin vrede og forbauselse over at Liverpools kamp mot Manchester City ble flyttet til et senere tidspunkt på nyttårsaften, og at Liverpool deretter ikke fikk den påfølgende kampen mot Sunderland flyttet. Nå må de røde ikke bare spille 45 og en halv time etter møtet med City, men har også en reise på tvers av England for å komme til nordøst.

- Det er det eneste jeg har snakket om noen ganger, men det er på tide å lukke den døra. Jeg kan ikke reise til kampen i Sunderland og fortsette å snakke om det og si «Åh, vi må spille igjen.»

- Jeg har aldri opplevd å måtte spille en kamp 44 timer etter den forrige, på et tidspunkt hvor nesten hele den kristne verden er i en periode hvor de feirer. Det blir en utfordring.

- Vi må akseptere det. Vi har akseptert det for lenge siden. Jeg har ikke noe problem med å spille 27. eller 26 og så spille 31. Jeg har ikke noe problem med å spille på 2. juledag, jeg elsker det. Det eneste jeg har kommentert er å måtte spille to dager senere. Nå er det slik og ferdig med det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]