Dette er Danny Wards styrker

Keepertreneren for U21-laget har fulgt Danny Wards utvikling fra han var ungdom, og mener 22-åringen har tatt store steg de siste årene.

Danny Ward fikk sin landslagsdebut for Wales da han ble byttet inn i privatlandskampen mot Nord-Irland forrige torsdag.

Ward ble hentet tilbake fra lån i Aberdeen i midten av januar, men har så langt ikke fått noen kamper fra start for Liverpools A-lag. På akademiet er de likevel veldig godt fornøyd med 22-åringens framgang.

Kom fra Wrexham

– Jeg har kjent Danny og hans familie lenge. Jeg jobbet med Danny da han var i Wrexham, og også på ungdomslandslagene til Wales. Så å se ham gå hele veien, og få sin første landskamp, er et fantastisk øyeblikk. Jeg er veldig glad på vegne av gutten, sier Mark Morris, som er keepertrener for U21 i Liverpool.

Morris sier at før Ward ble hentet til Liverpool i januar 2012 hadde de fulgt den unge keeperen en stund.

– Jeg dro tilbake til Wrexham noen ganger for å se på han, og ble alltid imponert. Jeg husker han også spilte mot vårt akademi ,og selv om vi vant 4-1 bidro han virkelig til å holde nede tallene på resultattavla. Vi hadde et møte med alle trenerne og bestemte oss for å signere ham, sier Morris om hvordan Ward havnet i klubben.

Styrker 

Morris mener Ward har vokst mye på låneoppholdet, og trekker fram noen styrker han har.

– Han har en bra personlighet og en tilstedeværelser. Han er en veldig god på å redde skudd, han leser spillet godt og distribusjonen hans har kommet seg veldig. Han har forbedret seg i alle aspekter av spillet, fra å håndtere innlegg til hvordan han posisjonerer seg, sier Morris, som har vært i klubben i åtte år.

Morris sier han samarbeider mye med treneren for førstelagets keepere John Achterberg og Neil Edwards, som er trener for keeperne på U18. 

LES OGSÅ: – Klopp er litt sprø