Dette skriver avisene om Liverpools kollaps

«Det var ikke de tomme setene som ga Liverpool nok et flaut tilbakeslag. Det var de samme irriterende individuelle feilene som har hjemsøkt dem hele sesongen»

James Pearce i Liverpool Echo mener gårsdagens kamp, der Liverpool ledet 2-0 til det sto 82 minutter på klokka, men likevel endte opp med bare ett poeng må ha vært «ukomfortabelt å se på i Boston.»

For på stillingen 2-0 til Liverpool reiste 10-15.000 tilskuere seg for å gå fra Anfield i protest mot klubbens amerikanske eiere, noe som aldri har skjedd før i Liverpools historie.

Først forlot supporterne kampen, og så kom kollapsen der Liverpool kastet bort to verdifulle poeng mot et av bunnlagene. Pearce avviser på det sterkeste at de to hendelsene henger sammen.

LES OGSÅ: – Veldig skuffende at vi gir fra oss to poeng på ti minutter

Hjemsøkt av feil hele sesongen

«Tror man det bommer man spektakulært på poenget. Det var ikke de tomme setene som ga Liverpool nok et flaut tilbakeslag. Det var de samme irriterende individuelle feilene som har hjemsøkt dem hele sesongen», skriver Pearce.

«Fra å være i en posisjon med med full kontroll etter mål av Roberto Firmino og Adam Lallana, skyter de seg selv i foten.»

«Simon Mignolet sto rødmende igjen etter at Adam Johnsons frispark ble plassert i det nedre hjørne, og så mislyktes Mamadou Sakho massivt med å håndtere Jermain Defoe.»

Pearce mener klubben mangler kvalitet til tross for at det er investert 300 millioner pund i troppen, og minner om at det etter nyttår bare er tatt fem av potensielt 18 poeng.  

«Når han blir kvitt smertene i magen, venter en diger hodepine på Liverpools manager for å få orden på ting. Fenway Sports Group har også en stor kamp i sikte når de skal prøve å dempe den økende misnøyen blant supporterne», skriver han.

«Mangelen på ledere i dette laget ble nok en gang avslørt. Liverpool har store problemer både på og utenfor banen.»

Han mener aksjonen etter 77 minutter fikk mye større støtte enn noen i klubbledelsen hadde forutsett.
 

To idiotiske mål

Dominic King i Daily Mail skriver dette om hva som skjedde etter at The Kop begynte å tømmes:

«Så ut gikk de rundt 10.000 misfornøyde sjeler. Det eneste problemer for Liverpool var at en annet avgang fulgte 12 minutter seinere. Denne ble utløst av å slippe inn to idiotiske mål og tape to verdifulle poeng.»

«Det ble mer sinne, og igjen var det fortjent. Liverpool skulle ikke ha kommet ut av denne kampen med noe annet enn en seier.»

Han mener også dagens Liverpool-lag mangler kvalitet og identitet.

«Liverpool er simpelthen, laget med mange feil», slår han fast.

Kampen kom i andre rekke

Tony Barrett i The Times mener lørdagens walkout uten tvil er den største demonstrasjonen man har sett på Anfield. Han mener FSG nå må ha innsett at de er blitt upopulære, og at misnøyen mot hvordan de driver Liverpool øker.

«Det ble en veldig uvanlig atmosfære, der fotballkampen i perioder kom i andre rekke når man følte stemningen rundt banen», skriver Barrett.

«At Liverpool hadde utrolige 82 prosent ballinnehav i den første omgangen understreker både deres dominans og Sunderland plan for kampen. Men til tross for deres kontroll, hadde vertene tvunget Mannone til bare én redning. Å ha ballen var en ting, å vite hva man skulle gjøre med den noe helt annet.»

Da Firmino fant nettmaskene etter 59 minutter løftet det stemningen på Anfield, og sørget også for at Liverpool unngikk sin lengste periode uten å score på 16 år.

En gave fra Mignolet

Chris Bascombe i The Telegraph mener Simon Mignolet må ta mye av skylden for at Sunderland kom inn i kampen igjen.

«Det var en gave fra Simon Mignolet. Han ble på ett eller annet vis slått av et tamt frispark fra Adam Johnson, etterfulgt av at Jermain Defoe fikk snudd seg altfor enkelt rundt Mamadou Sakho».

Også Bascombe skriver om den merkelige stemningen på Anfield gjennom kampen på grunn av den planlagte aksjonen.

«Førsteomgangen gjorde ingen ting for å skape positive følelser, selv om det var en stor forbedring i andreomgang, før den latterlige slutten».

«Liverpools trenerteam må ha nedtelling til slutten av sesongen når de kan begynne å jobbe med å bygge et lag som kan blåse nytt liv inn i Anfield».

Han mener hovedutfordringene til Klopp og hans team er å finne ut av hamstringproblemene, som nå både Dejan Lovren og Joe Allen fikk, samt hvorfor de ikke klarer å komme til avslutninger selv med 82 prosent ballinnehav i første omgang. Men aller viktigst av flere problemer:

«Det sjokkerende forsvarsspillet når man blir presset.»

LES OGSÅ: Hamstring-problemer for både Allen og Lovren

Viste styrke og solidaritet

Richard Jolly i Express var mest opptatt av aksjonen på tribunen enn kampen lørdag.

«De går aldri alene på Anfield. Det gjorde de ikke i går heller. De gikk ut. Sammen,» skriver han.

«Mens Klopp mistet blindtarmen, og Liverpool mistet to poeng, viste supporterne en kraftig styrke og solidaritet. (..) Den første walkouten i Anfields 132 år lange historie vil bli husket lenge etter den kalorifattige kampen, selv om Sunderland fikk et poeng etter et uventet comeback.»

«Det burde ha vært game over da Liverpool-fansen dro. Men tidligere Sunderland-keeper Simon Mignolet skulle ha reddet Adam Johnsons frispark. Det gjorde han ikke», understreker Express-journalisten.

LES OGSÅ: Her er vår spillerbørs etter Sunderland-kampen