Dortmund har flest seire - Liverpool er ubeseiret

Vi har sett på Europacup-statistikken til Liverpool og Dortmund før torsdagens oppgjør.

Liverpool og Dortmund har møttes tre ganger i europacupsammenheng tidligere. Det har endt med en seier, en uavgjort og ett tap.

Tapet kom da Dortmund, under Willi Multhaup slo Bill Shanklys Liverpool 2-1 etter ekstraomganger i cupvinnercupen i 1966. Det tok mange år før lagene møttes igjen.

Vant i Champions League

I 2001/2002-sesongen møttes lagene i gruppespillet i Champions League. Under Gérard Houllierendte det 0-0 borte i Tyskland, mens Liverpool vant 2-0 hjemme. I hjemmekampen var det Phil Thompson som ledet de røde, på grunn av Houlliers hjerteoperasjon.

Liverpool møtte for øvrig også Dortmund i en preseason kamp i 2014, da vant Liverpool 4-0 mot det som den gang var Klopps mannskap. Sturridge, Lovren, Coutinho og Henderson scoret målene for Liverpool da. 

Dortmund står igjen med 11 seire, 4 uavgjort og seks tap på 21 kamper mot Engelske lag. Hjemme har de bare tapt én gang tidligere.

Liverpool har møtt tysk motstand 34 ganger og har 16 seire, 12 uavgjort og 6 tap.

Sluppet inn ett mål siden nyttår

Dortmund, som er ubeseiret i 2016, har vunnet alle sine fire kamper i knockout-rundene av Europa League - og de har bare sluppet inn ett mål på disse kampene.

De har også vunnet seks av sju hjemmekamper i Europa League denne sesongen. Det eneste tapet var mot PAOK med 1-0 i siste kamp i gruppespillet.

Tilsammen har de vunnet sju av sine ti kamper siden starten av gruppespillet.

LES OGSÅ: Møter et Dortmund-lag i superform

Ubeseiret Liverpool

Liverpool har på sin side har spilt uavgjort i seks av ti kamper i Europa League, mens det er blitt fire seire. På bortebane har Liverpool en seier og fire uavgjort.

Liverpool er sammen med Sparta Praha og Shakhtar Donetsk de eneste lagene som som ikke har tapt kamper i turneringen til nå.

LES OGSÅ: Skal ha «KloppCam» under kampen 

Mignolet har spilt samtlige minutter

Dortmund-spiss Pierre-Emerick Aubameyang har scoret sju ganger på åtte kamper i Europa League denne sesongen, bare Aritz Aduriz har scoret ett mer. Blant Liverpools ti målscorere i turneringen, er det Adam Lallana og James Milner som er «toppscorere» med to mål hver.

Simon Mignolet er for øvrig i en eksklusiv gruppe av spillere som har spilt samtlige 900 minutter for sitt lag i Europa League.

Bare tre andre spillere har gjort det,  Villarreals Víctor Ruiz, Athletics Iago Herrerín og Spartas Costa. 

LES OGSÅ: – Liverpool må satse alt

Kilde: UEFA.com, Liverpool.no