Emre Can er lykkelig i Liverpool

Bli bedre kjent med Emre Can, som stortrives i Liverpool – og som elsker samarbeidet med Jürgen Klopp.

Onsdag spiller trolig Emre Can sin første finale i europeisk sammenheng. Tyskeren har vært fast inventar på laget, og den modne 23-åringen har for alvor spilt seg inn i supporternes hjerter denne sesongen.
 
Spoler man tilbake tre år, til 25. mai 2013, fikk Emre Can sitt første positive møte med en finale – da var det Champions League-finale på Wembley. Emre Can spilte for Bayern München - og de tyske gigantene møtte Borussia Dortmund og Jürgen Klopp.
 
Året før tapte Emre Can og Bayern München CL-finalen. 
 

Ikke pratet med Klopp om finalen i 2013

Emre Can var bare 19 år, og spilte ikke finalen på Wembley, men han var endel av den utvidede troppen som reiste til London. 
 
«Har du pratet med Klopp om finalen i 2013?», spør Sam Wallace i The Telegraph til Emre Can.
 
– Nei, vi har ikke diskutert den kampen. Jeg vet ikke om han vet at jeg i det hele tatt var der, svarer Can.
 
Jürgen Klopps mannskap tapte på målstreken.
 
Denne gangen er de to tyskerne på samme lag, og det er ventet at Emre Can vil starte på midtbanen. 
 

Lykkelig i Liverpool

Emre Can har bosatt seg i Formby i Merseyside. Det er samme strøk som Steven Gerrard bodde før han forlot klubben. 22-åringen trives godt i Liverpool, og han elsker å spille for Klopp.
 
Alle vet at Klopp er en stor manager og en flott person. Jeg har et veldig godt forhold til ham. Vi snakker mye sammen – ikke bare fordi vi snakker samme språk. Jeg har lært mye av Klopp, og jeg er veldig lykkelig i Liverpool, sier Can.
 
Forrige sesong spilte Can i en trebackslinje i forsvaret. Han ble også brukt som høyreback – og det ble bare noen helt få kamper i hans opprinnelige posisjon sentralt på midtbanen. 
 
Dét å spille i sin favorittposisjon betyr mye for tyskeren.
 
– Jeg føler meg veldig komfortabel. Jeg spiller den posisjonen jeg vil spille i. Jeg føler meg hjemme der. Jeg vet jeg har masse å lære – og prøver stadig å forbedre meg. Jeg tror jeg har tatt et steg fremover denne sesongen.
 
Emre Can forteller at Klopp opplyser ham om de små detaljene. Vendinger, løp, klareringer.
 
– Det å forbedre meg er ekstremt viktig for meg.
 
Her kan du lese om Emre Cans EL-drøm:

Derfor forlot han Bayern München

Det var sommeren da Pep Guardiola ankom den tyske storklubben, at Emre Can bestemte seg for å forlate klubben. Can fikk et positivt inntrykk av spanjolen, men etter en samtale der det kom frem at han ikke kunne garanteres spilletid, valgte han å skifte klubb.
 
– Pep var veldig ærlig med meg. Jeg spurte hvilke planer han hadde for meg, og da svarte Pep at han ikke kunne garantere meg kamper. 
 
I tillegg hentet Bayern både Mario Götze og Thiago Alcantara den sommeren.
 
Emre Can byttet klubb, og havnet i Bayern Leverkusen.