En av de største kampene i Augsburgs historie

Augsburg har hatt problemer i serien denne sesongen, men de har toppscoreren i Europa League. Han har også scoret mot Liverpool før.

Møte med Liverpool på torsdag er FC Augsburgs aller første kamp i utslagningsrunden i Europa League.

Klubben, som ble etablert i 1907, brukte over hundre år på å ta plass i tysklands øverste divisjon.

Først i 2011 ble klubben klar for Bundesliga for første gang. Klubben betegner det selv som «en sensasjon» på sine egen hjemmesider, at de i forrige sesong klarte å sikre en plass i Europa League.

5. plassen i serien sikret de med 3-1-seier mot Borussia Mönchengladbach i siste serierunde.

Svak start på sesongen

Denne sesongen har det gått dårligere for laget. Augsburg ligger etter 21 runder på 14. plass av 18 lag i Budesliga, og er bare ett poeng foran Werder Bremen som ligger på playoff-plass.

Laget har til nå bare vunnet fem kamper, spilt seks uavgjort og har ti tap. Målforskjellen er 23-31, og dermed -8.

Augsburg startet sesongen meget svakt med bare en seier og tre uavgjort på de 12 første rundene, og lå da veldig tynt an på bunnen av tabellen.

Men formen har tatt seg opp siden den gangen, og på de siste ni kampene har de fire seire og tre uavgjort. De kommer imidlertid til kampen mot Liverpool etter to tap på rad mot Ingolstadt og Bayern München.

Toppscorer i Europa League

I Europa League har det gått bedre for det tyske laget. De spilte i gruppe L, som ble vunnet av Athletic Club. Augsburg endte på andreplass med 9 poeng etter 3 seire og 3 tap. De snek seg med det så vidt foran Partizan, som hadde like mange poeng.

Nederlenderen Paul Verhaegh er lagets toppscorer i serien med 5 mål, mens Raul Bobadilla har scoret fire og Alexander Esswein og Ja-Cheol Koo begge har scoret tre mål hver.

I Europa League har den tidligere Basel-spilleren Bobadilla, vært mer effektiv og står med 6 mål på fem kamper. Han er dermed toppscorer i turneringen så langt, sammen med Aritz Aduriz fra Athletic.

Bobadilla har tidligere også spilt for Young Boys, og scoret et av målene i 2-2-kampen på Anfield i Europa League i 2012. 

Stadion der oppgjøret går torsdag er WWK ARENA, som ble bygget i 2009. Stadion, som tar 30.660 tilskuere, er verdens første CO2-nøytrale stadion.

Kampen sendes på MAX 21.05 på torsdag. 

LES OGSÅ: Liverpool gjør tre endringer på Europa League-troppen