Engelske avisforsider domineres av Hillsborough-kjennelsen

Det er mange sterke forsider i England onsdag, etter at juryen ga de etterlatte medhold på alle punkter. Men to aviser får kraftig kritikk.

Tirsdag var en etterlengtet dag for de etterlatte og overlevende etter Hillsborough-tragedien i Sheffield 15. april 1989, da juryen frikjente supporterne for all skyld, og mente at det isteden var uaktsomt drap på de 96 som gikk bort. 

Etter 27 år får vi 14-0. Ingenting kan slå det.

– Det viktige er at dette handlet ikke bare om de 96 som døde. Dette handlet om alle de etterlatte, og alle supporterne, de overlevende som nå også ble renvasket. Nå håper jeg de 96 kan hvile i fred. De er noen helter, og de er så viktige for oss, sa lederen for støtteforeningen for de etterlatte Margaret Aspinall utenfor retten. 

Mens de fleste av Englands største aviser har løftet fram Hillsborough-saken på sine forsider, er det to aviser som får kritikk for ikke å gjør det.

Det er The S*n og The Times. Begge er eid av Robert Murdochs News Corp. 

Etter at The Times fikk mye kritikk i sosiale medier for sitt valg om å utelate saken, gjorde de om forsiden til sin andreutgave, skriver The Guardian. The S*n på sin side, skriver bare om saken på side 8 og 9 inne i avisen. 

Men heldigvis er det mange andre aviser som ser viktigheten av den historiske dagen i retten. Disse kan du se her. 

Og slik så The Times ut før og etter at de fikk kritikk i sosiale medier: 

LES OGSÅ: Hillsborough - veien videre

LES OGSÅ: Kommentar: Prisen for rettferdighet