Europacup kan skape preseason-problemer

Liverpool kan komme til å møte en rekke storlag i sommer, men en eventuell kvalifisering til Europa League kan skape problemer.

Liverpool skal etter planen delta i den stjernespekkede International Champions Cup i USA denne sommeren.

Real Madrid, Barcelona, Bayern Munich, Paris Saint-Germain, Chelsea, Celtic og Leicester skal alle delta i turneringen. Alle lagene vil spille tre kamper hver i ulike amerikanske byer, og ifølge The Times kommer kampprogrammet i neste uke.

For Liverpool og Chelseas del er det likevel en viss usikkerhet rundt deltagelsen.

For hvis klubbene klarer å kvalifisere seg for Europa League, kan den lukrative USA-turen kollidere med en eventuell kvalifisering.

I dag ligger Liverpool på 8. plass på tabellen, men med gode muligheter til å klatre på tabellen på de ti gjenstående kampene av sesongen.

Kvalifiseringsreglene

England har tre plasser i Europa League. Disse er i utgangspunktet forbehold 5. plassen i Premier League, FA-cup vinneren og vinneren av ligacupen.

Femteplassen og seier i FA-cupen gir plass rett i gruppespillet, mens plassen for seier i ligacupen betyr at laget må ut i kvalifisering.

So far, so good. Men så blir det litt mer komplisert...

Manchester Citys plass som vinner av ligacupen går til laget på 6. plass på tabellen, om City kvalifiserer seg til Champions League. Det ligger de an til nå.

Om i tillegg Man Utd eller West Ham skulle vinne FA-cupen, og vinnerlaget også havner inne blant topp seks på tabellen, vil Europa League-plassen for seieren i FA-cupen tilfalle laget på 6. plass, mens «ligacupplassen» vil tilfalle laget på 7. plass.

Så dersom Liverpool skulle havne på 7. plass og Man Utd eller West Ham vinner FA-cupen, og laget som vinner cupen også er inne blant topp seks i serien, vil Liverpool gå ut i kvalifisering til Europa League.

Disse lagene begynner i så fall i tredje kvalifiseringsrunde. Den kvalifiseringen starter 28. juli, som er midt under den planlagte preseasonturneringen.

Ifølge The Times vil både Liverpool og Chelsea likevel starte billettsalget til kampene i USA, og ta hånd om en eventuell Europa League-utfordring seinere.

LES OGSÅ: Veien til Champions League