Få feilskjær tillates om topp fire skal oppnås

Hvis vi skal tro statistikken har Liverpool fortsatt en sjanse til å komme inn blant topp fire i PL.

Det er ti kamper igjen å spille for de fleste lagene i Premier League. For Liverpool er det 11 kamper, slik som for Manchester City som pr. i dag ligger som nr. 4 i ligaen.

Hvis vi gjør et tankeeksperiment og sier at både Liverpool og Manchester City vinner sin hengekamp, da vil City ha 50 poeng etter 28 kamper og de røde fra Anfield ha 44 poeng.

Hvis en ser på plassering 4 i Premier League og antall poeng, fra runde 28 til det hele avsluttes etter 38 kamper for de ti siste sesongene, varierer det fra 15 til 23 poeng. Det er et gjennomsnitt på 18,6 poeng regnet ut fra sesongene 2005/06 til og med 2014/15.

Ifølge snittet vil en da altså måtte ha 69 poeng i 2015/16 for å komme inn blant topp fire, da regnet 50 poeng pluss 19 på de gjenværende ti kampene.

For Liverpool å komme opp i 69 poeng kreves at det tas 25 poeng på de ti siste rundene, og da forutsatt at hengekampen mot Everton på Anfield vinnes.

Det vil for eksempel si åtte seire, en uavgjort og med råd til et tap.


Det er mulig med mange scenarioer innenfor disse tallene, men det gir en indikasjon på at mannskapet til Jürgen Klopp har råd til svært få feilskjær dersom det skal være en realistisk mulighet til å kvalifisere seg til Champions League gjennom ligaspill denne sesongen.