Fem år siden siste tap i 3 runde

Fredag kveld spilles det FA-cup i Exeter. Man må fem år tilbake i tid for å finne sist Liverpool gikk hodestups ut av verdens eldste cupturnering ved første hinder.

Vi har sett litt på hvordan Liverpool har gjort det i 3.runde i FA-cupen de fem siste sesongene:

5.januar 2015
AFC Wimbledon – Liverpool 1-2

Kaptein Steven Gerrard sendte Liverpool til fjerde runde i FA-cupen, etter en kraftanstrengelse på Kingsmeadow. Gerrards flotte frispark-mål ble tungen på vektskålen sør i London. Scouseren hadde også et par kjempesjanser til å få sitt hat-trick, i en kamp hvor de røde sløste voldsomt med sjansene etter pause. Det førte til at AFC Wimbledon hadde håp om å få uavgjort, og vertene skapte også et par kjempesjanser i sluttminuttene.

5.januar 2014
Liverpool – Oldham 2-0

Mer fart fra start av andreomgang med to bytter og ei skjennepreken i pausen. Det var tydelig at Sterling hadde fått beskjed om å angripe. Gerrard ble flyttet fram på banen, noe som hadde en positiv virkning. Inn kom Coutinho med og mer kreativitet, og da løfta det seg, spesielt de første 15-20 minuttene av andreomgang hvor en til slutt også fikk uttelling gjennom en scoring av Iago Aspas. Litt midtveis i andreomgang falt det litt igjen, og Oldham kom litt mer fram, og hadde en stor sjanse som ble avverget av Brad Jones. Mot slutten måtte Daniel Agger ut med skade, og Liverpool-avsluttet kampen med ti mann på banen de siste ti minuttene. Heldigvis gjorde Oldham selvmål like etter at Agger kastet inn håndkledet.

6.januar 2013
Mansfield – Liverpool 1-2

Daniel Sturridge ga de røde ledelsen få minutter inn i debuten. Mansfield gikk ut i hundre i begynnelsen av andre omgang, men lyktes ikke med å få mål. I stedet økte Luis Suarez ledelsen. Målet burde vært avblåst for hands, men ble stående. Mansfield fortsatte å trykke og lyktes til slutt med å få målet de var ute etter. Et nølende Liverpool-forsvar fortsatte å spille avventende, og dette ga Mansfield gode muligheter til å få omkamp, men de røde red av presset. Liverpool hadde flest sjanser, men i perioder spilte forsvaret så svakt at det ikke var mulig å se at det var fire divisjoner forskjell mellom lagene.

6.januar 2012
Liverpool – Oldham 5-1

Oldham tok ledelsen i kampen, men ble et nummer for små mot Liverpool i annen omgang. De røde stoppet ikke før det stod 5-1 på resultattavla. Innbytterne Andy Carroll og Stewart Downing noterte seg for de to siste scoringene. Forøvrig Downings aller første mål for Liverpool. Liverpool åpnet annen omgang med å skape en rekke sjanser, men spillet falt deretter litt i kvalitet. I det Oldham begynte å få fotfeste i kampen igjen gjorde imidlertid Jonjo Shelvey Liverpools tredje mål, og dermed gikk lufta ut av Oldham-ballongen. Craig Bellamy og Steven Gerrard (på straffe) gjorde Liverpools to første mål, før pause, etter at gjestene hadde sjokkert hjemmepublikum ved å ta ledelsen etter 28 minutters spill.

9.januar 2011
Manchester United – Liverpool 1-0

Dimitar Berbatov og Manchester United filmet seg videre i FA-cupen på Liverpools bekostning. Avgjørelsen falt i kampens første to minutter, da vertene fikk tildelt straffespark i en situasjon der Berbatov burde fått gult kort og frispark i mot seg. Gjestene måtte også spille i en time med 10 mann, da Steven Gerrard fikk et strengt idømt rødt kort etter 32 minutter. Liverpool gjorde et hederlig forsøk på å komme tilbake i kampen i første halvdel av annen omgang, men med ti mann på banen ble man dyktig slitne mot slutten. Den siste halvtimen var hjemmelaget gode til å holde på ballen, slik at gjestene fikk få muligheter til å sette inn et utligningsmål.