Fokuserer ikke på fortiden

Nesten alt handler om Jürgen Klopp foran torsdagens kvartfinale, men hovedpersonen selv tar det med knusende ro.

På dagens pressekonferanse handlet de fleste spørsmålene om hva Jürgen Klopp mente om Dortmund, og om Klopp som person. Siden trekningen har det meste fokuset vært på manageren, som returnerer til en by hvor han ledet Borussia Dortmund fra 2008 til 2015.

 

– Det er ingen problem. Da jeg begynte å spille fotball, var mine eneste motstandere mine beste venner. Jeg ønsket alltid å vinne. Det er ingen sak, ikke for meg, og dessverre, heller ikke for dem, sier Klopp i et intervju med Liverpoolfc.com.

 

– Jeg er vanligvis ikke interessert i hypen, men som privatperson kjenner jeg nesten alle i Dortmund, så når jeg går fra lagbussen er det kanskje bare 20-30 meter til garderoben, men jeg vil møte 40-50 personer jeg kjenner og ikke har sett på ni måneder, så hva betyr det for et vanlig menneske? Dersom du ikke har tid til å si hei eller snakke er det litt stressende, men det er ikke noe problem, legger han til.

 

Har gjort det best mot de beste

 

Manageren er enig i påstanden om at Liverpool denne sesongen har spilt best mot de beste.

 

– Det er sant, men jeg er ikke sikker på at jeg bør si det dersom noen fra Dortmund leser det. Det er slik utvikling starter etter min mening, og kanskje også dersom du ser tilbake i historien. Du må kunne utfordre lag som er sterkere eller i en bedre posisjon, eller har større selvtillit. Slik starter det. Din egen selvtillit øker, og det hjelper deg til å bli et vinnerlag til slutt.

 

 

– Vi har hatt noen høydepunkt denne sesongen, men jeg er ikke sikker på at vi har spilt mot et lag med en slik miks av kvalitet og tro på seg selv som Dortmund. Det er ingen tvil om kvaliteten til Manchester City og lag som det, men de har ikke hatt mulighet til å hvile eller ha få skadeproblemer når vi har spilt mot dem. Dortmund har hatt få skadeproblemer, og hvilte spillere i helgen. De har den perfekte situasjon, vi har ikke, men det er ikke noe problem. Vi har en sjanse og vil prøve å ta den.

 

Kjenner godt til spillerne

 

Jürgen Klopp kjenner godt til nesten alle spillerne Liverpool skal møte i morgen, men forberedelsene har likevel vært som til en helt vanlig kamp.

 

– Vi har hatt en helt vanlig analyse. Alle trenerne har sett fem kamper av Dortmund, fordi de ikke er et engelsk lag og vi får ikke sett dem hver uke. I forberedelsene prøver vi å få tak i alt vi kan, og det er det vi har gjort. Vi vet litt mer om spillerne der, det er sant, men det er ikke det viktigste.

 

– Det er bra, men det er ikke viktig å kunne si ting som «han vender alltid til venstre» eller slike ting. De er veldig gode. Et strålende lag, og reagerer på situasjoner. De spiller ikke likt hele tiden.