Føler han har manageren bak seg

Simon Mignolet nærmer seg ny langtidskontrakt, og føler han har full støtte fra manageren.

Jürgen Klopp har vært ute og sagt at han ikke er på jakt etter noen ny keeper, og denne uka kom rapporer om at Simon Mignolet snart vil signere på en ny 5,5 årskontrakt med klubben.

 

– Det var fint å høre det, for dersom det er én fyr du vil høre det fra, så er det ham, forteller sier belgieren i et stort intervju med the Guardian.

 

– Det er en forskjell fra å si det til meg på tomannshånd uten noen rundt, fra å si det til alle slik at alle vet hva han tenker om meg. Så du føler så klart at manageren står bak deg, og er villig til å vise det for hele verden. Det må være bra for selvtilliten.

 

Har kombinert med studier

 

Jürgen Klopp omtalte Mignolet som «den smarteste målvakten han noen gang hadde jobbet med». Det var nok ment på fotballbanen, men Simon har studert både i Belgia og England ved siden av karrieren. 

 

– Mange av de jeg studerte med har blitt journalister, eller fått jobb i store bedrifter. Det var ikke lett når sesongen var over og jeg måtte studere eller ta eksamen mens alle andre lå på stranden, men det har vært verdt det og gitt meg et annet syn på livet.

 

Mignolet er sønn av en militæroffiser, og snakker nederlandsk, engelsk, tysk og fransk, og forteller at han jobber med spansken.

 

 

Stolt over 2015-statistikk

 

Etter at han ble vraket av Brendan Rodgers forrige sesong, holdt han nullen 16 ganger i 2015. Mer enn noen andre.

 

– Jeg er stolt over det, men samtidig er det ikke en individuell pris. Det er bra for hele stallen. Som manageren sa fra første dag - alle her er er ansvarlig.

 

Han legger til at det ikke bare er på stadion at manageren feirer lagets scoringer.

 

– Vi har sett den feiringen en del ganger allerede, og selv på trening gjør han det samme.

 

Hard kritikk etter onsdag

 

Liverpool Echo ga Mignolet skylden for to av Arsenals tre scoringer på onsdag, mens The Times kalte det en «skrekkforestilling». 

 

– Dersom du slipper inn et mål kan det ha vært syv eller åtte feil i oppbyggingen, men så klart, som målvakt må du akseptere at ballen har gått inn bak deg. Etter det må du akseptere at det første spørsmålet som blir stilt av alle i stadion eller i verden er «kunne keeperen ha gjort en bedre jobb?» Det er en del av jobben. Du lærer av det, og det er ikke noe poeng i å bekymre seg for det, og etter hvert baklengsmål stå foran speilet og spørre deg selv «vel, kunne du?» Dersom du er objektiv nok til å si «jeg kunne ha gjort det, det eller dét» så er ikke de andre kritikerne og stemmene så viktig lenger.

 

 

Ny spillestil

 

Liverpool spiller en annen, mer direkte type fotball under sin nye manager.

 

– Han ønsker at vi setter kursen mot det andre målet umiddelbart. Han vil ikke at vi skal spille bakover. Han vil at vi skal gå fremover. Allerede kan du se en stor forskjell. Han ønsker at vi skal være mer direkte, og for meg betyr det at jeg ikke skal trille ut ballen så mye.

 

– Jeg må sørge for at vi setter motstanderen under press heller enn oss selv. Det betyr ikke at vi ikke spiller oss ut bakfra lenger, men det er en viss forskjell. 

 

– Det er mye vi kan gjøre bedre, men samtidig har vi en god sjanse i alle turneringer denne sesongen. Vi er i semifinalen i ligacupen, er fortsatt i FA cupen og i Europa League, mens Premier League er helt åpen. Alle kan vinne den. Dette er Liverpool, og vi ønsker oss tilbake på toppen.