Fornøyd med spillernes innsats

– Ser man spiller for spiller, var det en strålende kamp, sier Liverpool-sjefen om det unge laget.

Jürgen Klopp ga en tenåring sjansen fra start sentralt på midtbanen sammen med en 22-åring som har fire A-lagskamper bak seg. Mange mente at tyskeren risikerte for mye da en startellever med snittalder på 23 skulle haml opp med et toppet West Ham, men ungguttene gjorde sine saker bra.

Kevin Stewart, Brad Smith, Tiago Ilori, Pedro Chirivella, João Teixeira og flere viste at de håndterte det nøye nivået i en FA-cupomkamp mot et Premier League-lag. Manageren selv sier han visste godt hva de var kapable til, og at det ikke var unødvendig risikospill.

– Gjorde mye bra

– Jeg tenkte at de kunne spille på den måten, så jeg er ikke overrasket. Men den eneste grunnen til at vi var her i dag, var for å vinne. Vi gjorde mange ting veldig bra. Men den første virkelig store sjansen var et mål til West Ham, sier Klopp, ifølge klubbens nettsider.

Saken fortsetter under.

Begge baklengsmålene kom på overtid i henholdsvis 1. omgang og 2. ekstraomgang. Rett etter pause sørget imidlertid Philippe Coutinho for at Liverpool scoret sitt første mål mot West Ham på 318 spilleminutter. Den lille brassen kronet comebacket med å skyte et frispark under muren og i nettet.

Sløste med sjanser

– Målet vårt var strålende, en høykvalitets scoring av Phil Coutinho. Vi endret mye offensivt og gjorde det fortsatt bra og skapte sjanser. Det var en skikkelig krig. Men vi tok ikke vare på mulighetene våre. De fikk et frispark som ikke burde vært, og vi slapp inn et mål. Nå må vi dra hjem, sier Klopp skuffet.

Dette var Liverpools femte strake kamp uten seier – dersom man regner etter ordinær. I helga hadde de alle sjansers mor til å havne på vinnersporet igjen da de ledet 2–0 med ti minutter igjen å spille mot bunnlaget Sunderland, men defensivt slurv kostet to viktige poeng.

At merseysiderne igjen knakk på slutten i kveld, gir ikke et riktig bilde av prestasjonen til spillerne på Boleyn Ground, mener sjefen. Han sliter ikke med å finne lysglimt i frustrasjonen.

– Vi må ikke snakke om moral hele tiden. Vi viste moral, og alt er okay med disse gutta. Ser man spiller for spiller gjennom laget i kveld, var det en strålende kamp, sier Klopp.

De unge får ros av Klopp

Foran Simon Mignolet sto et nykomponert forsvar med Jon Flanagan, Ilori, Lucas Leiva, som vanligvis spiller på midten, og Smith, og foran dem jobbet Chirivella og Stewart.

Saken fortsetter under.

– «Flano» har vært ute i 18 måneder, og spilte 120 minutter i kveld – strålende. Tiago Ilori var i Aston Villa, men ikke i kamptroppen, og var ikke egentlig en førstelagsspiller, men spilte veldig bra i kveld, fortsetter Klopp.

– I tillegg spilte Lucas Leiva ute av sin posisjon og gjorde det veldig bra. Og Brad Smith, som for fire eller fem uker siden ikke var i klubben. Den doble sekseren (Chirivella og Stewart) er veldig ung, og de var veldig gode.

– Ikke på toppnivå nå

Jordon Ibe, som fylte 20 år i desember, slet med å markere seg, men får ros av Klopp for den defensive jobben, pressingen, gjennom to timer med fotball. Kantspilleren hadde også en noe annerledes rolle da Liverpool spilte med tre spisser – Christian Benteke, som har slitt en periode, Daniel Sturridge og Divock Origi – samtidig.

Les også: Irritert etter sjansemisbruk

– Ibe er ikke på toppnivå akkurat nå i denne sesongen, men kjempet virkelig hardt i kampen. Det samme gjelder Christian, han kjempet i oppgjøret. Phil, skadet for andre gang, kjempet hardt, hadde en glimrende scoring og spilte bra. Alt var bra med João Teixeira. Det er veldig bra, legger Klopp til.

– Men den eneste grunnen til at vi var her, var for å komme oss til neste runde. Så vi er skuffet. Sånn er det. Vi skapte sjanser, men vi scoret ikke nok. Det er den store feilen man kan gjøre i fotball. Men det er bedre å skape sjanser og ikke score enn å ikke skape sjanser.

Saken fortsetter under.

– Dersom dere vil, kan vi se på det positive. Vi er Liverpool FC, og akkurat nå befinner vi oss ikke på den lyseste siden. En 2–0-ledelse (som glapp mot Sunderland), manager på sykehuset, utslått av FA-cupen. Men i morgen, når vi står opp, kommer sola til å skinne.

– Må ta steg for steg

– Hvis vi i Liverpool, alle sammen, ønsker det, kan vi ta med oss det positive fra denne kampen og ta steget videre. Vi kan hvile mange spillere nå fordi vi får sesongens første kampdag – jeg vet ikke når den er – hvor vi ikke er involvert. Vi må bruke den tiden, vi må ta den tiden, vi må ta steg. Det er det vi har gjort frem til nå.

– Vi liker ikke disse resultatene spesielt mye, for å være ærlig, men slik er den vanskelige veien vi er nødt til å gå. Og mot slutten kan det vise seg å være riktig vei. Jeg har det bra. Jeg hadde lyst videre til neste runde, men det gikk ikke, så la oss se fremover.

Les også: Se vår spillerbørs etter tapet for West Ham