Første hjemmekamp mot Watford på ti år

Det har aldri endt målløst mellom Liverpool og Watford i ligaen. Les statistikk før kampen her!

Dette blir den 26. kampen mellom Liverpool og Watford siden det første møtet i 1967, og historisk har de røde overlegne 17 seire mot kanaritrøyenes fem. Tre ganger har lagene spilt uavgjort.

Ønsker du SMS-varsler for mål og resultat? Klikk her for info!

Watford knuste imidlertid Jürgen Klopps mannskap i det første møtet denne sesongen. På Vicarage Road like før jul tok det knapt tre minutter før unggutten Nathan Aké utnyttet en keeperfeil etter corner, mens to fulltreffere – én i hver omgang – av tidligere Lyn-spiss Odion Ighalo sørget for klubbens største seier over Liverpool noensinne.

– Dette er forhåpentlig det mest skuffende øyeblikket i Liverpool-livet mitt fra og med nå, sa Klopp etter rekordnederlaget i merseysidernes 2000. bortekamp i toppdivisjonen.

Saken fortsetter under.

Seier og tap på Anfield

Liverpool hadde faktisk vunnet sine fem siste kamper mot Watford før 0–3 i desember. Resultatet var stikk motsatt da lagene møttes på samme bane åtte år tidligere, sesongen Watford sist var på øverste nivå, mens det på Anfield endte 2–0 etter mål av Craig Bellamy og Xabi Alonso.

Ligacup, semifinale 1/2

I Premier League-sammenheng har de røde vunnet tre og tapt to av fem kamper mot dagens gjester. Watford vant 1–0 på Anfield i august 1999, i det som var klubbens første Premier League-kamp foran The Kop.

Alle turneringer inkludert har Liverpool vunnet åtte av sine ti siste kamper mot «vepsene» i gult – uansett bane.

Det har ennå ikke blitt spilt en målløs ligakamp mellom de to klubbene, og ingen av lagene har scoret hat-trick mot hverandre i ligaen.

Liverpool har scoret minst tre ganger i fem av sine åtte siste hjemmekamper mot Watford. De rødes største seier over dem kom hjemme i november 1987, da Steve McMahon, Ray Houghton, John Aldridge og John Barnes sørget for 4–0 i løpet av 17 minutter i andre omgang.

Holder seg for første gang

Denne sesongen er første gang at Watford, med 44 poeng, ikke rykker ned fra Premier League. Klubben fra Vicarage Road har ikke holdt seg på øverste nivå i to sesonger på rad siden 1987/1988.

I både 1999/2000- og 2006/2007-sesongen havnet de sist på tabellen med henholdsvis 24 og 28 poeng.

På elleve forsøk foran The Kop, uansett turnering, har Watford tapt ni ganger, vunnet én og spilt uavgjort én gang.

Seiersmålet til Tommy Mooney på Anfield i 1999 er Watfords foreløpig siste scoring på Liverpools hjemmebane.

Toppscorer Ighalo ble denne sesongen den første Watford-spilleren med tosifret antall mål i løpet av én Premier League-sesong. Spissen står med 14 scoringer så langt, fire mer enn angrepskollega Troy Deeney.

Før Liverpool-kampen har Watford vunnet to av sine ni siste ligakamper. De har fire seire på sine 18 siste i Premier League.

Watford har åtte forskjellige målscorere i ligaen denne sesongen. Etter Ighalo (14) og Deeney (11) er det faktisk selvmål (4) som har bidratt til flest scoringer. Almen Abdi og Ben Watson følger etter med to hver.

I løpet av sine tolv siste ligakamper har Watford scoret ni ganger. Deeney står oppført med fem av dem.

For to uker siden spilte Watford sin sjette FA-cupsemifinale i historien. De tapte 1–2 for Crystal Palace på Wembley.

Watford-manager Quique Sánchez Flores slo Liverpool ut av Europaligaen som sjef for Atlético Madrid i 2010, før de gikk hen og vant turneringen. Som spiller vant han for øvrig den spanske toppdivisjonen med Real Madrid i 1994/1995-sesongen, og var i Spanias VM-tropp i 1990.

Statistikk: Ged Rea (liverpoolfc.com), lfchistory.net

Målscorere denne sesongen (ligamål i parentes):

Liverpool: Coutinho 12 (8), Sturridge 12 (8), Firmino 10 (9), Origi 10 (5), Benteke 9 (8), Milner 7 (5), Lallana 7 (4), Ibe 3 (0), Ings 3 (2), Allen 2 (1), Can 2 (1), Clyne 2 (1), Henderson 2 (2), Sakho 2 (1), Lovren 1 (0), Moreno 1 (1), Ojo 1 (0), Sinclair 1 (0), Skrtel 1 (1), Smith 1 (0), Teixeira 1 (0), Touré 1 (1), selvmål 1 (1)

Watford: Ighalo 16 (14), Deeney 13 (11), Watson 2 (2), Abdi 2 (2), Ake 1 (1), Cathcart 1 (1), Guedioura 1 (0), Prodl 1 (1), selvmål 5 (4)

Avspark i dagens ligakamp på Anfield er klokka 17 norsk tid. Oppgjøret vises direkte på TV 2 Sport Premium 2 og TV 2 Sumo.